Pingpong-Eb: Emmanuel Lebesson és Hu Melek nyerte az egyest

2016.10.23. 20:32

A férfiaknál a francia Emmanuel Lebesson, a nőknél pedig a kínai származású, török színekben versenyző Hu Melek nyerte az egyes küzdelmeket a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon. Párosban az erősebb nemnél német-dán, míg a hölgyeknél német aranyérem született.

    A férfi egyes döntőjében két francia csapott össze, a 16-odikként rangsorolt, 28 esztendős Lebesson mellett - ugyancsak némi meglepetésre - a hatodik helyen kiemelt, 22. születésnapját két nap múlva ünneplő Simon Gauzy került a fináléba. Az első játszma a rutinosabb Lebessoné lett, s bár Gauzy a másodikban egyenlített, a folytatásban is ő irányított, s 3-1-es vezetésénél egy szettre került az aranyéremtől. Noha a rivális megpróbálta hibázásra kényszeríteni, az ötödik felvonásban is ő összpontosított jobban, s így ő lett Európa idei bajnoka.
    A női egyes fináléja rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott, a nyolcaddöntőben Póta Georginát, a legjobb négy között pedig a címvédő román Elizabeta Samarát búcsúztató, ugyancsak kínai származású, portugál Yu Fu csak asszisztált a 27 éves, hatodik helyen kiemelt Hu Melek sikeréhez. A kilencedikként rangsorolt Yu az első három szettben összesen csupán kilenc pontot tudott összegyűjteni, s bár a negyedikben a török 10-7-nél három meccslabdát is elizgult, s így a portugál nyert egy játszmát, a vége sima győzelem lett.
    Ami a párosokat illeti, a nőknél német házidöntőt rendeztek, s az a Kristin Silbereisen, Sabine Winter duó diadalmaskodott hét szettben, amely a szombati elődöntőben a Madarász Dóra, Pergel Szandra kettőst verte. A férfiaknál Patrick Franziska és Jonathan Groth személyében német és dán győztest avattak.
    A kedden kezdődött és vasárnap véget ért egyéni kontinensviadalon 44 ország 254 játékosa, köztük 12 magyar versenyzett a Tüskecsarnokban. (MTI)


    Eredmények:
    férfi egyes, döntő:
   
Emmanuel Lebesson (francia)-Simon Gauzy (francia) 4-1 (12, -9, 7, 3, 6) 
    korábban:
    elődöntő:
Lebesson-Jakub Dyjas (lengyel) 4-1 (8, 5, -5, 6, 6)
Gauzy-Timo Boll (német) 2-1 (-9, 8, 6) után Boll feladta
    Az elődöntő vesztesei bronzérmesek.

    férfi páros, döntő:
   
Patrick Franziska, Jonathan Groth (német, dán)-Jakub Dyjas, Daniel Gorak (lengyel) 4-2 (-4, 4, 5, -7, 7, 10)
    A svéd Kristian Karlsson, Mattias Karlsson és a portugál Tiago Apolonia, Joao Geraldo duó lett a bronzérmes.

    női egyes, döntő:
   
Hu Melek (török)-Yu Fu (portugál) 4-1 (3, 2, 4, -10, 7)
    korábban:
    elődöntő:
Hu Melek-Li Jie (holland) 4-0 (5, 3, 3, 6)
Yu Fu-Elizabeta Samara (román) 4-3 (8, -10, 5, -11, -12, 8, 8) 
    Az elődöntő vesztesei bronzérmesek.

    női páros, döntő:
   
Kristin Silbereisen, Sabine Winter (német)-Shan Xiaona, Petrissa Solja (német) 4-3 (10, -8, 8, 8, -2, -7, 9) 
    A Madarász Dóra, Pergel Szandra és a román Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara duó lett a bronzérmes.