Hiába a makacs sérülés, Timo Boll nem vonul vissza

2016.10.24. 19:38

A németek hatszoros egyéni Európa-bajnok asztaliteniszezője, Timo Boll makacs nyaksérülése ellenére sem fontolgatja a visszavonulást. A 35 éves játékosnak vasárnap fel kellett adnia az elődöntőt a budapesti kontinensviadalon, így bronzérmesként zárt, írta az MTI.

"Ilyen helyzetben nem lehet boldog az ember, hiszen nem az ellenfél győzött le, hanem a saját testem. Ráadásul ugyanaz a baj, mint ami az olimpián volt" - nyilatkozta a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

Timo Boll elárulta, hogy a Rio de Janeiró-i olimpia után hat hétig pihent, ezért is frusztráló számára, hogy ismét nyakfájdalmak hátráltatják.

"Az egészség a legfontosabb, kénytelen voltam feladni az elődöntőt, nehogy még nagyobb legyen a baj, a fájdalom. Szóval, nehéz szívvel, de azt hiszem, végül jó döntést hoztam" - mondta Boll, aki kifejtette, egyelőre egészen biztosan nincs itt az ideje a visszavonulásnak, de kényszerpihenőre valószínűleg megint szüksége lesz.

"Bízom benne, hogy nem súlyos a helyzet, hiszen amint éreztem, hogy komolyabban fáj, rögtön abbahagytam a játékot. Remélem, a pályafutásom nincs veszélyben."

Boll továbbra is eltökélt és azt tervezi, hogy a következő Európa-bajnokságon megszerzi hetedik egyéni elsőségét - ami összesen a 17. kontinensbajnoki aranya lenne -, bár azt nem tagadja, hogy az ellenfelei egyre erősebbek.

"Szoros mérkőzéseket játszottam itt Budapesten, tulajdonképpen ez a bronzérem sem egy rossz eredmény, főleg, hogy a felkészülésem elég vacak volt. Nem kevés meglepetést láthattunk ezen a tornán, többen is képesek már magas szinten játszani" - vélekedett a német asztaliteniszező, akinek az olimpiákról egy ezüst- és két bronz-, a világbajnokságokról pedig öt ezüst- és ugyancsak két bronzérme van.