Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Világbajnoki ezüstérmes a karatés Tadissi Martial

2016.10.31. 11:06

A második helyen végzett Tadissi Martial a Linzben megrendezett karate-világbajnokságon, írja az MTI.

Az idén Eb-bronzérmes magyar karatés a 67 kilogrammosok 90 fős mezőnyéből a vb egyik legjobb teljesítményét nyújtva jutott a döntőbe: öt mérkőzésen mindössze két pontot értek el ellene, és közben legyőzött két nagy esélyest, a francia Da Costát és a török Uygurt. A korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok azután a fináléban kikapott az angol Thomastól.

Az UTE versenyzője eredményével kvalifikálta magát a nem olimpiai sportágak legrangosabb rendezvényére, a Világjátékokra, amelyet 2017 nyarán rendeznek Wroclawban.

Tadissi Martial - aki a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League legutóbbi két állomásán egy arany- és egy bronzérmet nyert - beállította a karate történetének legjobb magyar helyezését. Felnőtt vb-n a magyaroknak még nem sikerült aranyérmet szerezniük, ezüstig korábban S. Kovács Ádám és Klima Zsuzsanna jutott el.

Magyarország a kilencedik helyen végzett az éremtáblázaton a vb-n, amely rekordlétszámot hozott, 118 ország több mint ezer versenyzőjét vonultatta fel.

A para-karatéban is született egy magyar ezüst a vb-n: Csatári János lett második. A kerekesszékes nőknél Garai Nóra a negyedik helyen végzett.

A kétévente sorra kerülő vb volt az első esemény azóta, hogy augusztusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megszavazta: a sportág ott lehet a 2020-as tokiói játékokon.