Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Berki egy év után indul nemzetközi versenyen

2016.11.14. 13:22

A lólengésben olimpiai, világ- és Európa- bajnok Berki Krisztián a hétvégén Cottbusban rendezendő világkupa versenyen közel egyéves kihagyás után indul újra külföldi versenyen.

A Magyar Torna Szövetség hétfői közleménye szerint a 31 éves klasszisnak - edzőjével, Kovács Istvánnal - a 6.7-es kiindulójú gyakorlat mellett sikerült a 7.0-sat is tökéletesen begyakorolni, így ha szükséges, utóbbit is be tudja mutatni.

A négy évvel ezelőtt Londonban olimpiai aranyérmes Berki szeptember végén szerepelt először hazai környezetben a szer országos bajnokságon, majd októberben a szombathelyi Challenge Világkupán, mindkettőn győzni tudott.

"Nagyon-nagyon fontos ez a verseny, hiszen elindul a világkupa-sorozat, ráadásul a cottbusi olyan helyszín, amely a következő négyéves ciklus második felében beleszámít az olimpiai kvótaszerző viadalokba" - mondta Berki Krisztián.

A magyar férfi válogatott tagjai közül további öt tornász szerepel Cottbusban, az előzetes tervek szerint Babos Ádám talajon, nyújtón és ugrásban, Kardos Botond talajon, ugrásban és korláton, Vecsernyés Dávid nyújtón, Selemeczi Bánk gyűrűn és korláton, míg Kállai Zoltán lólengésben. Cottbusban csütörtökön és pénteken a selejtezőket, míg szombaton és vasárnap a döntőket rendezik.