Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Nem folytatja az öttusa-válogatott kapitánya

2016.11.16. 12:16

Január 31-én lejár Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitányi megbízatása az öttusa-válogatott élén, azt követően pedig nem kívánja folytatni a munkát. A 72 éves szakvezető az MTI szerdai megkeresésére mondta ezt el, hozzátéve, hogy a versenyzőknek már az év elején jelezte szándékát.

A kapitány beszámolóját nem fogadta el a Magyar Olimpiai Bizottság, mert - amint arról Fábián László olimpiai, világ és Európa-bajnok öttusázó, a MOB sportigazgatója a Nemzeti Sportnak nyilatkozott - "a jelentésben szó sem volt sikertelenségről, sőt pozitív beszámolót fogadott el a szövetség elnöksége". Fábián még hozzátette: "szerintünk a riói szereplés nem volt sikeres".

"Ennél gyengébbeket is elfogadtak már, ezzel semmi baj nem volt" - mondta Pálvölgyi Miklós az MTI-nek a beszámolóról, majd úgy folytatta: "én nem fogok átkokat szórni a versenyzőkre".

A riói szereplést illetően úgy fogalmazott, hogy a versenyző nem gép, hogy beletesznek 100 százalék munkát és 100 százalék eredmény jön ki.

Rióban Marosi Ádám 12., Demeter Bence és Kovács Sarolta 17., Földházi Zsófia pedig 27. lett. Ugyanakkor az idei világbajnokság jól sikerült, Kovács egyéniben, illetve Földházival és Alekszejev Tamarával csapatban is aranyérmet nyert Moszkvában.

Pálvölgyi Miklós 2001-ben került a férfiválogatott élére és 2009-től a női csapatot is irányította. Ezen időszak alatt a férfiak 14 vb-címet szereztek, ebből hármat egyéniben, míg a nők háromszor győztek, egyszer egyéniben.

"Remélem, az utódom hasonló eredményeket ér majd el, vagy jobbakat. Nem lesz könnyű dolga" - tette hozzá Pálvölgyi Miklós. Az öttusaszövetség december 5-én tisztújító közgyűlést tart.