Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Berki Krisztián győzelemmel tért vissza a nemzetközi elitbe

2016.11.19. 19:36

Berki Krisztián egyéves kihagyás után tért vissza a nemzetközi mezőnybe, elég sikeresen, a cottbusi tornászvilágkupán megnyerte a lólengést. A nőknél Kovács Zsófia felemáskorláton arany-, lóugrásban bronzérmes lett, Böczögő Dorina is ebben a két számban lett érmes, mindkettőben második lett.

Berki még csütörtökön selejtezett, már akkor biztató volt a szereplése, a horvát Robert Seligmannal azonos pontszámmal, 15,066-tal a második helyen jutott be a döntőbe.

K EPA20161119098

Az olimpiai bajnok akkor arról beszélt, hogy a gyakorlatai készen vannak, de hiányzik neki a versenyrutin, az edzésen nem tudnak mindent leszimulálni. A döntőben a 6,7-es kiindulópontú gyakorlatát választotta, és azt jól be is mutatta, 15,766-tal győzött. „Már az elején, az olló-kézállásnál éreztem, hogy jó lendületesen végig tudom csinálni. Kokó bával még előző este megbeszéltem, hogy a 6.7-es kiindulójúval szerepelek a fináléban, a cél az volt, hogy kijavítsam a selejtezőbeli hibákat. Ez pedig sikerült, amikor leugrottam, már tudtam, hogy jó gyaki volt, és azt is láttam, hogy jó pontszámot kaptam" – idézte hírlevelében Berkit a magyar szövetség.

A riói résztvevő Kovács Zsófia szépen kivitelezett felemáskorlát-gyakorlatával megnyerte a döntőt, ahol 14,133 pontot kapott. Bár második ugrása nem lett hibátlan, ugráson is érem került nyakába, méghozzá bronz, pontszáma 13,866 lett. Böczögő Dorina ugyanitt a második helyen végzett 13,899 ponttal, míg felemáskorláton is a dobogó második fokára állhatott 13,233 ponttal.