Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Az Atomerőmű és a Baja nyerte a cselgáncs csapatbajnokságot

2016.12.03. 20:22

 

A férfiaknál az Atomerőmű SE, a nőknél pedig a címvédő Mogyi-Bajai JC nyerte meg szombaton a Zalaegerszegen rendezett cselgáncs csapatbajnokságot, TUDÓSÍTOTT AZ mti.

A zalai megyeszékhely először adott otthont az 1953 óta rendezett csb-nek, az esemény legnagyobb sztárja Ungvári Miklós, a ceglédiek olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki harmadik és Európa-bajnok büszkesége volt, aki ezúttal edzőként vállalt szerepet: a fiú csapattal a másodosztályban indult, míg a nőkkel bronzérmet szerzett a legjobbak között. A szervezők azzal is próbáltak minél több versenyzőt a Városi Sportcsarnokba csábítani, hogy a mérlegelésnél egy kilogrammos súlykedvezményt adtak.

A férfiaknál bajnok paksiaknál lépett tatamira a csb három riói olimpikonja, Csoknyai László, Cirjenics Miklós és Bor Barna. A férfi mezőnyben hét, a nőknél öt együttes indult az élvonalban, a három osztályban pedig összesen 38 csapat versengett.

A házigazda ZTE férfi együttesét erősítette a már visszavonult ifj. Nagysolymosi Sándor, aki korábban világkupa-versenyt nyert, begyűjtött egy Grand Prix-bronzérmet, és csapatban Európa-bajnok lett.

A csb végeredménye:

férfiak:

1. Atomerőmű SE

2. Mogyi-Bajai JC

3. UTE és Budapesti Honvéd SE

nők:

1. Mogyi-Bajai JC

2. Szatymazi JC

3. Közgép-Ceglédi VSE