Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Iszinbajeva az Orosz Doppingellenes Ügynökségben

2016.12.07. 16:40

A Rusada közleményben jelentette be, hogy a kétszeres olimpiai bajnok rúdugró kerül a tízfős testület élére, amelynek tagjai sportvezetők, akadémikusok és a sportminisztérium képviselői.

Iszinbajeva a riói olimpián nem versenyezhetett, mivel az orosz doppingbotrány következményeként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) felfüggesztette az orosz szövetség tagságát, ami egyben azt is jelentette, hogy az ország atlétái nem indulhatnak nemzetközi versenyeken. Iszinbajeva ezt követően jelentette be, hogy befejezi pályafutását, melynek során 28 alkalommal javította meg a világrekordot, s a nők közül elsőként öt méter fölé jutott. Világbajnokságon 2005-ben, 2007-ben és 2013-ban nyert, az athéni és a pekingi olimpián szintén aranyérmes volt.

A 34 éves korábbi atléta kinevezése feszültséget kelthet az orosz és a nemzetközi szövetség között, hiszen a felfüggesztés nyomán Iszinbajeva élesen bírálta az IAAF-et. Visszavonulásakor azt mondta: "meg fogok bocsátani a nemzetközi szövetségnek, s majd Isten ítélkezik felettük".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek