MOB-vezetők a szponzor okostévéjével ajándékozták meg magukat

2016.12.16. 15:56

A Hvg.hu úgy tudja, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vezetői az egyik szponzortól származó okostévékkel ajándékozták meg magukat.

A MOB vezetése egy a Várban tartott vacsorával egybekötött elnökségi ülésen jelentette be, hogy az elnökség és a felügyelőbizottság tagjai egy 102 centis átlójú LED-es Samsung tévét kapnak. (A tévé piaci ára 150-200 ezer forint). A korábbi gyakorlat nem ez volt, a tagok jelképes ajándékokat kaptak, míg a szponzoroktól származó tárgyakat például olyan fiatal sportolók kapták, akik pénzjuttatásban amúgy nem részesültek.

Az ott elhangzott bejelentés szerint a 14 elnökségi és 5 fb-tag a MOB-ban veheti át az okostévéket. Az egyik elnökségi tag, Gémesi György azt hitte viccelnek a tévékkel, de a gödöllői polgármester szerint ötéves munkájuk után nem is túlzás ekkora ajándék. Ennek ellenére ő egy rászoruló családnak fogja továbbadni.

Egy másik elnökségi tag, Deutsch Tamás nem hallotta a bejelentést. Gyulay Zsolt pedig kijelentette, hogy nem fogja átvenni a tévét, ugyanezt mondta Lengyel Györgyi fb-tag is.

A Samsung nem tudott a MOB akciójáról, a cég tisztázni akarja az ügyet a vezetőkkel. A MOB közleményben védte meg az ajádékozást.

„A Magyar Olimpiai Bizottság az esztendő végén az olimpiai mozgalmat, a hazai ötkarikás szervezetet és a magyar sportot hosszú évek óta támogató, azért társadalmi szerepvállalásként sokat dolgozó elnökségi tagoknak és a MOB Felügyelő Bizottsága tagjainak köszöni az áldozatkész munkát, melynek elismeréséül az egyik szponzornak köszönhetően egy-egy televízió tartós használatával ajándékozza meg őket. A MOB elnöksége és Felügyelő Bizottsága a munkáért nem kap pénzt, milliós jutalmat, a jövőben sem fog; ellenben rendszeresen ülésezik, tagjai folyamatosan a magyar sport rendelkezésére állnak, alázattal és felelősséggel hozzák meg döntéseiket a magyar sport érdekében. Most alkalom nyílt arra, hogy a MOB és a magyar sport köszönetét fejezze ki ezeknek az embereknek."