Nehéz csoportban a hazai U19-es röplabda Eb-n

2017.02.02. 15:26

Erős csoportba került az U19-es fiú röplabda-válogatott a szlovákokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon. Az MTI szerint Tomanóczy Tibor szövetségi edző együttese csütörtökön a győri sorsoláson a címvédő lengyel csapat mellett az olasz, a bolgár, a belga és a orosz válogatottat kapta ellenfélnek.

A szlovákiai Puchov városában a másik csoportba a társházigazdák mellett Románia, Törökország, Finnország, Franciaország és Csehország került. A csoportokból az első két helyezett folytatja majd a győri elődöntőkben, míg a 3-4. helyezettek az 5-8. pozíciókért küzdenek.

Tomanóczy Tibor a sorsolást követően elmondta, rendkívül nehéz csoportba kerültek, de örül neki, hogy ilyen komoly ellenfelekkel találkozhatnak majd, s bízik benne, hogy meg tudják "ráncigálni az oroszlán bajszát", és sikerül örömet okozniuk a magyar szurkolóknak.

Szabó Márton, a válogatott csapatkapitánya hangsúlyozta, kemény ellenfeleket kaptak, de felkészültnek érzi a csapatot - amely az NB I-ben szerepel -, s áprilisra csúcsformába kerülve meg akarják mutatni a tudásukat Európának.

Az Európa-bajnokságot április 22. és 30. között rendezik Győrben és Puchovban, az első hat helyezett automatikus résztvevője lesz az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF) is. Utóbbira a hetedik helyezett is kvalifikál.