Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Vívó-vk: bronzérmes a kardcsapat Padovában

2017.02.05. 18:30

Szatmári András szombati győzelme után a magyar csapat bronzérmes lett vasárnap a férfi kardozók olaszországi világkupaversenyén, Padovában.

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású válogatott a 16 között 45-26-ra verte a törököket, a negyeddöntőben 45-39-re a franciákat, az elődöntőben pedig fordulatos mérkőzésen 45-43-ra kikapott az olaszoktól- Előbb az olaszok, majd a magyarok vezettek, a vége felé közeledve azonban megint a házigazdáknál volt az előny. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi - aki egy nappal korábban ötödik volt egyéniben - utolsóként 33-40-es állásnál ment fel a pástra Luca Curatolival szemben, akit 10-5-re legyőzött ugyan, de ezzel csak a felzárkózás jött össze, a fordítás nem.

A bronzéremért az irániakkal kellett vívni, és a magyarok végig magabiztos teljesítményt nyújtva fölényesen, 45-32-re nyertek.

A női tőrözők a hétvégén Gdanskban szerepeltek, ahol a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra alkotta magyar csapat - a hazai szövetség beszámolója alapján - a hatodik helyen végzett úgy, hogy a 16 között 45-34-re verte a hongkongiakat, a negyeddöntőben kikapott az amerikaiaktól, majd a helyosztókon a németeket legyőzte, végül a dél-koreaiaktól vereséget szenvedett. (MTI)