Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ők utazhatnak a légfegyveres Eb-re

2017.02.15. 16:23

Minden fegyvernemben a maximális számú indulóval szerepel a magyar sportlövő-válogatott a márciusi, maribori légfegyveres Európa-bajnokságon.

Győrik Csaba szövetségi kapitány a csapat összeállításánál a három válogatón elért eredményeket vette figyelembe, úgy, hogy mindenkinél a két legjobb alaperedmény számított, s az így kialakult rangsor első három-három helyezettje került az utazók közé.

Pontosabban majdnem minden esetben, ugyanis a férfi puskásoknál Sidi Péter és Somogyi Péter mellett nem a felnőtt rangsorban harmadik Kapás István, hanem a juniorok között negyedik Pekler Zalán lesz a csapatban.

"A puskás szakág oldaláról jött a kérés, s én is támogattam, mivel Pekler Zalán lényegesen jobb eredményeket lőtt, mint Kapás István. Ráadásul Kapás az utóbbi két évben nem is nagyon edzett, a Münchenben kiválóan szerepelt Peklernek pedig szüksége van a nemzetközi megmérettetésekre, mivel junior világbajnokságra és ifjúsági olimpiai kvalifikációra készül" - indokolt az MTI-nek Győrik Csaba.

A kapitány érdekességként azt is megemlítette, hogy a női pisztolyosoknál a kerekesszékes paralimpikon, Dávid Krisztina végzett az élen a rangsorban, ám ő nem indulhat, mivel az Eb-n a szabályok szerint állva kell lőni. A férfi pisztolyosoknál a riói olimpikon, tavaly Eb-ötödik Tátrai Miklós az összesítés alapján éppen csak bekerült a csapatba, míg az 50 éves Karacs Zsolt a rangsor első helyén végzett.

A március 8. és 11. között sorra kerülő kontinensviadalon 6-8 érmet vár a csapattól a kapitány.

A magyar csapat:

felnőttek:

férfiak:

puska: Sidi Péter, Somogyi Péter, Pekler Zalán

pisztoly: Nagy László, Karacs Zsolt, Tátrai Miklós

futócél: Boros László, Sike József, Tasi Tamás

nők:

puska: Hanák Gabriella, Miskolczi Julianna, Szijj Katinka

pisztoly: Babicz Sára, Nemes Adrienn, Tobai-Sike Renáta

futócél: Ádám Hajnalka, Forrásiné Máthé Edit, Körtvélyessy Gabriella

juniorok:

férfiak:

puska: Kovács Csaba, Péni István, Vas Péter

pisztoly: Nagy Máté, Tamási Péter, Vareha Attila

futócél: Nagy Richárd, Mácsek Áron, Sándor István

nők:

puska: Gáspár Lalita, Horváth Lea, Hurai Viktória

pisztoly: Egri Viktória, Major Veronika, Forrási Boglárka

futócél: Békevári Lilla, Csányi Borbála, Major Veronika