Vagány és kockázatos labdamenet közben ütőt cserélni

2017.02.20. 17:34

A tollaslabdában tizedmásodpercei vannak a játékosoknak, hogy a jó döntést hozzák meg, éppen ezért a gyors játékmenetben kockázatos csak úgy szabadon hagyni a területet. Ezért is volt nagyon merész egy orosz játékos húzása az Eb-döntőben: két ütés között leszaladt ütőt cserélni.

A lublini vegyes csapat Európa-bajnokság döntőjében a dánok és az oroszok játszottak egymással. A vegyes párosban Jekatyerina Bolotova volt Ivan Szozonov társa. Az első szettet szűken, 22-20-ra a dánok nyerték, és a másodikban is vezettek 10-5-re. 

Bolotova ennél az állásnál, két leütés és egy ejtés után döntött úgy, hogy lecseréli az ütőjét. Amint Pedersen kiemelte hátra a labdát, azonnal lefutott, és másik ütőt vett fel. Pont jókor és jó helyre érkezett vissza, egyből ki is próbálhatta a csereütőt. A menetet később ő rontotta el, széles lett az egyik védekező ütése. A meccset, majd az egész tornát a dánok nyerték.

A játék közbeni ütőcsere egyébként orosz specialitás lehet, mert az elődöntőben, az angolok elleni férfi páros meccsen, Vlagyimir Ivanov is leszaladt a pályáról.

(via Sport.tv2.dk)