Judit
2 °C
7 °C

Vagány és kockázatos labdamenet közben ütőt cserélni

2017.02.20. 17:34

A tollaslabdában tizedmásodpercei vannak a játékosoknak, hogy a jó döntést hozzák meg, éppen ezért a gyors játékmenetben kockázatos csak úgy szabadon hagyni a területet. Ezért is volt nagyon merész egy orosz játékos húzása az Eb-döntőben: két ütés között leszaladt ütőt cserélni.

A lublini vegyes csapat Európa-bajnokság döntőjében a dánok és az oroszok játszottak egymással. A vegyes párosban Jekatyerina Bolotova volt Ivan Szozonov társa. Az első szettet szűken, 22-20-ra a dánok nyerték, és a másodikban is vezettek 10-5-re. 

Bolotova ennél az állásnál, két leütés és egy ejtés után döntött úgy, hogy lecseréli az ütőjét. Amint Pedersen kiemelte hátra a labdát, azonnal lefutott, és másik ütőt vett fel. Pont jókor és jó helyre érkezett vissza, egyből ki is próbálhatta a csereütőt. A menetet később ő rontotta el, széles lett az egyik védekező ütése. A meccset, majd az egész tornát a dánok nyerték.

A játék közbeni ütőcsere egyébként orosz specialitás lehet, mert az elődöntőben, az angolok elleni férfi páros meccsen, Vlagyimir Ivanov is leszaladt a pályáról.

(via Sport.tv2.dk)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?