Tizennyolc évet vártak erre a női röplabdás sikerre

2017.02.21. 22:54

A Békéscsaba 3-1-re nyert a francia Béziers otthonában a női röplabda CEV-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább, írja az MTI.

Az itthon 3-1-re nyerő magyar bajnok a második meccsen is jól kezdett, hátrányból fordítva nyerte meg az első szetett 25-23-ra a francia bajnokság másodikja ellen.

A második játszmában pontosabban támadott a Béziers, és viszonylag simán egyenlített. A harmadik szettben a hazaiak jól sáncoltak, a Békéscsaba viszont nagyszerűen szervált, óriási küzdelemben, végig vezetve ismét előnybe került (25-22), és a kupasorozat szabálya szerint ezzel el is döntötte a továbbjutást. A negyedik szettet így feladták a franciák.

A mezőny legeredményesebbje a franciák 17 éves, 194 centi magas svéd ütőjátékosa, Isabelle Haak lett 19 ponttal. Magyar légiósuk, Liliom Rita nyolc pontig jutott. A vendégeknél Szakmáry Gréta és az orosz Irina Szmirnova egyaránt 16, Bodnár Dorottya pedig 11 pontot szerzett

A magyar klubcsapatok közül legutóbb, az 1998/99-es idényben a BSE-nek sikerült a negyeddöntőbe jutnia a CEV-kupában.

A csabaiak a fehérorosz Mincsanka Minszk és az olasz Busto Arsizio párharcának továbbjutójával játszanak a negyeddöntőben. Az első meccset a Busto nyerte 3-0-ra, a visszavágót szerdán rendezik.

Női CEV-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Béziers (francia) - Linamar-Békéscsaba 1-3 (-23, 18, -22, -9)

Továbbjutott: a Békéscsaba kettős győzelemmel, 6-2-es játszmaaránnyal.