Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az éhezéstől menekülve eladta érmeit a négyszeres olimpiai bajnok

2017.02.28. 10:12

A négyszeres olimpiai bajnok tornász Olga Korbut kényszerűségből elárvereztette trófeáinak és érmeinek egy részét. A Gazeta.ru szerint az éhezéstől menekült meg így az egykori bajnok.

Korbut az 1972-es olimpián robbant be, a szovjet válogatott 17 évesen három aranyat (csapat, gerenda, talaj) és egy ezüstöt (felemás korlát) nyert, majd négy évvel később ehhez hozzátett még egy első helyet csapatban és egy másodikat gerendán. 

A tornásznő 1991-ben kiköltözött az Egyesült Államokba, próbált edzősködni és show-kban is fellépni, de nem tudott folyamatosan dolgozni, mára gyakorlatilag elszegényedett. Ezért árvereztette el személyes tárgyait és érmeit.

A dallasi aukciós ház 230 ezer dollárért adta el a trófeákat, a hét tárgyból négy olimpiai érem volt, az árverési bevételből Korbut 183 300 dollárt kapott.