Hétvégén Keszthelyi Kilométerek futófesztivál

2017.06.02. 08:36

Tizedszer rendezik a pünkösdi hétvégén az Intersport Keszthelyi Kilométerek futófesztivált. A szervezők több újdonsággal várják a résztvevőket június 3-4-én; az Olimpiai Ötpróbához csatlakozó rendezvényre mintegy kétezer futót várnak.

„Keszthelyi Kilométerek zászlókkal feldíszített város várja a futókat; ezekkel megegyező lobogókat osztunk az autóval érkező futók között. Maraton-angyalokat alkalmazunk külföldi példa alapján, akik az utolsó fél kilométeren kísérik a fáradt célba érkezőket. Mindezek mellett megkoronázzuk a tízszeres résztvevőket” – tájékoztatott Bedő Beáta. Az előnevezést közel 1300 fővel zárták, de további jelentős helyszíni nevezésre is számítanak a várható jó időjárás miatt. Szombaton hat-hétszáz gyermeket várnak a különböző távú és korosztályú futamokra. „Célunk, hogy a család minden tagja megtalálja a neki megfelelő korosztályt és távot.”

Szombaton 250-1500 m-ig összesen 24 gyermekfutam, továbbá a 2.5 valamint 5 kilométeres számok lesznek. Vasárnap maratont, félmaratont és maratonváltót rendeznek; ekkor indítják a 10.5 kilométeres versenyt is.

A Keszthelyi Kilométerek futóversenyről bővebb információk és nevezés:  www.keszthelyikilometerek.hu