Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Egy arany után egy ezüst a junior öttusa-vb-n

2017.08.13. 22:12

Az olasz Daniele Colasanti nyerte a székesfehérvári junior öttusa-világbajnokság férfi versenyét vasárnap, csapatban Olaszország végzett az élen, a magyar csapat pedig ezüstérmes lett. A harminchat fős mezőnyben Daniele Colasanti 1440 ponttal szerezte meg az aranyérmet, az ezüstérmes 1437 ponttal a cseh Marek Grycz lett, míg a bronzérmet 1431 ponttal az olasz Matteo Cicinelli kapta, írta az MTI.

A magyar versenyzők közül Szép Balázs 1419 ponttal a nyolcadik, Bereczki Richárd 1413 ponttal a tizedik, Regős Gergely 1408 ponttal a 12. helyen végzett.

Csapatban is Olaszország nyert 4281 ponttal, a magyar trió - Szép, Bereczki és Regős - 4240 ponttal ezüstérmes, a dél-koreai hármas a magyarokkal azonos ponttal, de a kombinált számban elért rosszabb eredménye miatt bronzérmes lett.

Martinek János férfi szövetségi kapitány a verseny után az MTI-nek elmondta: vívásban jól kezdtek a fiúk, a vívás és az úszás utáni negyedik helyüket a lovaglásban harmadikra javították, majd a kombinált számban felzárkóztak a második helyre.

A lovaglás során az orosz Alekszandr Lifanov az utolsó ugrásánál hibázott, aminek következtében a versenyző, illetve a ló is elesett és Lifanovot mentő vitte kórházba. Az elsődleges információk szerint az öttusázó eltörte a könyökét.

A székesfehérvári junior öttusa vb hétfőn a vegyesváltók versenyével zárul. A magyarok eddig két érmet szereztek, az első napon a Zs. Tóth Anna, Varga Eszter női váltó győzött.