Világbajnok a női öttusacsapat

2017.08.27. 21:05

Megnyerte a nők hagyományos csapatversenyét a Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta összeállítású magyar válogatott, míg Földházi egyéniben ezüstérmet szerzett vasárnap a kairói öttusa-világbajnokságon, írja az MTI.

A döntő már szombaton elkezdődött a körvívással, amelyben ezúttal Földházi szerepelt a legjobban, pedig neki általában ez a gyengébb száma. Most 20 győzelemmel és 15 vereséggel a kilencedik helyen zárta az első szakaszt, ezzel biztos alapot teremtett magának a jó eredmény eléréséhez.

Alekszejev 18/17-tel 14. lett a nyitányon, a címvédő Kovácsnak viszont nem sikerült a vívás, 16/19-cel a 21. helyről várta a folytatást. Nekik ez az eredmény már csak azért sem volt kedvező, mert egyébként egyik erősségük ez a szám.

A 200 méteres úszásban Kovács volt a leggyorsabb 2:08.56 perccel, Földházi a harmadik 2:10.98-cal, Alekszejev viszont a papírformának megfelelően ebben a részversenyben a mezőny második felében végzett.

Ezután következett a bónuszvívás, amelyben először a 36. helyezett lépett pástra a 35. ellen és a győztes vívhatott a 34.-kel, majd így tovább az elsőig. Ebben Kovács és Alekszejev egy győzelmet szerzett, Földházi viszont nem szerzett újabb pontot a körvívásos vívóeredményéhez.

Két szám után Földházi a negyedik, Kovács a 12., Alekszejev pedig a 17. helyen állt.

 lovas pályán mindhárman egyformán jól teljesítettek, egy akadályt vertek le, ezzel az élcsoportban végeztek, így előreléptek. A lövészetekkel megszakított futást Földházi másodikként kezdte, Kovács hetedikként, Alekszejev pedig tizenegyedikként startolt. Az élcsoportban ugyan több helyen változott a sorrend, de Földházi megtartotta pozícióját, míg Alekszejev jelentősen előrelépett, Kovács pedig egy helyet visszacsúszott.

"Rendkívül izgalmas, jó versenyt produkáltak a lányok, szívüket-lelküket beletették" - értékelt az MTI-nek Kállai Ákos szövetségi kapitány, aki szerint ezzel együtt mindenkinél akadtak hibák, úgyhogy még mindig van tartalék ebben a csapatban, akár az egyéni helyezésekben is.

Mint mondta, Kovács a vívás kétharmadáig nem találta a ritmust, Alekszejev pedig a végére fáradt el, Földházi viszont az utóbbi évek egyik legjobb vívását produkálta.