Berecz Zsombor ötödik lett a balatonföldvári finndingi-vb-n

2017.09.10. 16:46

Berecz Zsombor második ért célba az éremfutamon, így az összetett eredmények alapján az ötödik lett a balatonföldvári finndingi-világbajnokságon. Ez élete legjobb vb-eredménye is.

A hét futam alapján a 113 indulóból az első tízbe került versenyzők dupla pontszámért futott versenyére halasztás után gyenge kelet-északkeleti szélben került sor. Berecz végig kitűnően versenyzett. Az első – széllel szemben cirkáló – szakaszon negyedik helyen kerülte a bóját, majd a következő hátszélben egyet előrébb lépett a mai napra a világ tíz legjobbjának bizonyult versenyzője között. A második krajcban (cirkáló szakaszon) megerősítette ezt a harmadik helyet, és a befutóig tartó hátszélben nagyon türelmes és okos vitorlázással megelőzve a görög Mitakiszt második lett, írta az Opel Finn Gold Cup közleményében.

Berecz a futam előtt is ötödik volt, azért nem tudott előrébb lépni, mert az éremfutamot pont az a Nicholas Heiner nyerte, aki csak egy ponttal volt előtte, és dobogósok sem kaptak ki tőle elegendő helyezéssel.

A világbajnok a svéd Max Salminen lett. Ezüstérmes a francia Európa-bajnok Jonathan Lobert, míg a bronzérmet  Nicholas Heiner érdemelte ki. A negyedik helyen a 2014-ben világbajnok Ed Wright végzett.