Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Meghalt a hatszoros Európa-bajnok asztaliteniszezőnk

2018.10.18. 17:07

Meghalt Magos Judit, az egyik legkiválóbb magyar női asztaliteniszező, aki hatszor nyert korábban Európa-bajnokságot. 1951. február 19-én született Budapesten. A KSI-ben, majd a Statisztikában pingpongozott, később Németországba igazolt. Előbb az ATSV Saarbrücken, 1985-ban visszatért az ESMTK-ba, 1987-től majd megint a német Elversberg játékosa volt, 1989-ben vonult vissza.

1972-ben női párosban és csapatban, 1974-ben egyesben és női párosban, 1978-ban egyesben és csapatban lett Európa-bajnok. Az Eb-n még három ezüstöt és két bronzot is nyert. A magyar válogatottal kétszer negyedik és kétszer ötödik lett a világbajnokságon. Tizenháromszor nyerte meg a Statisztikával a BEK-et.

Egyike volt azon ritka európai játékosoknak, aki tollszárfogással játszott és ebben tényleg világklasszissá nőtte ki magát. 2015-ben beválasztották a sportág Hírességek Csarnokába.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?