Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Ismét csak egy góllal kapott ki az Alba Volán

2006.01.15. 00:20
A végső győzelemre is esélyes orosz Lada Toljatti kínkeservesen nyert 4-3-ra a házigazda Alba Volán-FeVita ellen a jégkorong Kontinentális-kupa székesfehérvári négyes döntőjének 2. fordulójában. A hazaiak eddigi mindkét meccsüket minimális különbséggel veszítették el.

Az előző napon a svájci Zürich ellen az utolsó harmadot elveszítő Alba Volán megint nem volt a bírók pártfogoltja: az első két percben három hazai játékos is kiült a büntetőpadra, azonban a 18 éves Hetényi remekül védett. Aztán a harmad közepén a székesfehérváriak létszámfölénybe kerültek, és Csibi passzát Palovcik vágta a hálóba. A folytatásban is főleg a szédületes iramot diktáló oroszok irányították a játékot, és még a szünet előtt - emberelőnyben - egyenlítettek. A rendező gárda ebben a harmadban csak háromszor tudott kapura lőni.

A folytatásban sem csillapodtak a kedélyek, mindkét oldalról rengeteg volt a kiállítás. Ez az oroszoknak kedvezett, és a 30. percben Bumagin már őket jutatta vezetéshez. Csakhogy a bírók "nem nyugodtak", és változatlan ütemben "szórták ki" a hokisokat. Az újabb pihenő előtt aztán kettős emberelőnyben Ocskay egyenlített. A 40 perc alatt 38 perc volt a kiállítás.

A záró játékrészben folytatódott a büntetés- és góleső. Bodrov gyorsan betalált, majd Gröschl egalizált, azonban Krucsinyin sem rontott ziccerben. Szinte példátlan, hogy a hét találat mindegyike emberelőnyben esett.

A hajrában a Volán került kettős emberelőnybe, azonban nem tudott betalálni, így sorozatban másodszor kapott ki egyetlen góllal, ezúttal 4-3-ra. Az utolsó percben a hazaiak hátvédje, Ennaffati végleges kiállítást kapott.

A bíró végül összesen 75 perc kiállítást osztott ki, ebből 51 jutott az Alba Volánra.

A nap másik találkozóján a lett Riga 2000 hatalmas csatában 5-4-re nyert az előző nap az Alba Volánt legyőző svájci Zürich Lions ellen.

Jégkorong Kontinentális-kupa, 2. forduló

Lada Toljatti (orosz) - Alba Volán-FeVita 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
gól: Buturlin (17.), Bumagin (30.), Bodrov (42.), Krucsinyin (49.), illetve Palovcik (12.), Ocskay (39.), Gröschl (44.)
Riga 2000 (lett)-Zürich Lions (svájci) 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)
gól: Ignatovics (13., 16.), Pujacs (39.), Cipulis (40.), Bondarevs (53.), illetve Alson (7., 23.), Karlberg (24.), Steiner (42.)