Sára, Márió
2 °C
6 °C

Az izraeliek nem akarnak velünk kedden játszani a hoki-vb-n

2006.04.26. 19:08
Izraelben a kedd a holokauszt emléknapja - állami gyásznap - ezért ezen a napon nem vehetnek részt sporteseményen sem sportolói. Ezért az amiens-i divízió I-es jégkorong világbajnokságon az izraeli vezetők kérték, a keddre kiírt magyarok elleni meccsüket hagy játszák a a szerdai szünnapon.

Az izraeli jégkorong-válogatott állami gyásznap miatt kedden nem akar játszani a magyar csapat ellen a hétfőn kezdődő amiens-i divízió I-es világbajnokságon.

Az előző idényben még egy osztállyal lejjebb szereplő, több orosz honosított játékossal felálló gárdával vasárnap délután közölték a hazai sportvezetők, hogy mivel Izraelben a kedd a holokauszt emléknapja, ezért ezen a napon nem vehetnek részt sporteseményen sem. Csakhogy éppen kedd 13 órára van kiírva a magyarok elleni vb-találkozó.

Amint Leleszi Zoltán, a magyar válogatott vezetője az MTI-nek elmondta, az izraeliek a vasárnap késő esti technikai értekezleten jelentették be, hogy kedden nem akarnak játszani, legyen inkább szerdán - ez eredetileg szünnap - a meccs. (Még a hétfőn megjelent Courrier Picard amiens-i kiadása is keddre teszi a kérdéses mérkőzést, meg sem jegyezve az esetleges módosítást.) A nemzetközi szövetség illetékesei hétfőre ígértek döntést.

Előfordulhat, hogy elfogadják az izraeliek kérését, de az is, hogy a magyarok játék nélkül, 5-0-ás gólkülönbséggel megkapják a két pontot. A magyarokra csütörtökön nagy csata vár a házigazda franciák ellen, és nem mindegy, hogy Pat Cortina alakulata egy pihenő nap után vagy egy Izrael elleni meccsel a lábában érkezik a rangadóra.