Fölényes magyar győzelem a Pannon Kupa első napján

2006.11.13. 13:13
A magyar jégkorong-válogatott jó játékkal 7-1-re nyert a világ élvonalából idén kiesett szlovén csapat ellen a Pannon Kupa első fordulójában a budapesti Papp László Arénában.

A szlovén védelem nagy hibájával kezdődött a mérkőzés, aminek kiállítás lett a vége. Az emberelőnyben Vas középre adásába Horváth nyúlt bele, és ezzel már a 3. percben vezetéshez jutott a magyar együttes. A vendégek nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, ám újabb gólt kaptak.

Vaszjunyin lopott korongot a támadó harmadban, Ocskayhoz továbbított, aki egy lövőcsellel kicsalta a kapust, majd Palkovicshoz passzolt, akinek már nem volt nehéz dolga. A vendégek az első harmadban egy érvénytelen gólt lőttek: a pakk Budai fejvédőjéről a védőhálóról pattant vissza, ezért fújt a bíró.

könnyed francia siker
A torna másik meccsén a francia válogatott magabiztos játékkal, különösebb megerőltetés nélkül hatgólos különbséggel nyert a litván csapat ellen.
Franciaország-Litvánia 8-2 (3-0, 2-1, 3-1)

A folytatás is nagyszerűen sikerült, a hazaiak remekeltek, és 2:39 perc alatt háromszor eredményesek voltak. Előbb Azari első felnőtt válogatottbeli gólját lőtte, majd Ocskay centerezését Palkovics vágta a korongot a hálóba. Kapuscserét követően pedig az egyik szlovén hátvéd rosszul találta el a korongot, ami a frissen beállt hálóőr botjáról bepattant. Csak a lassításból derült ki, hogy Azari számít magyar gólszerzőnek, mert ő ért hozzá a hazaiak közül utoljára a pakkhoz.

A záró harmad elején kettős emberelőnybe kerültek a szlovénok, de nem éltek a lehetőséggel, Budai két alkalommal is bravúrral védett. Amikor bezzeg Pat Cortina együttese került létszámfölénybe, nőtt a különbség. Holéczy lövése után Gröschl közelről talált be, majd 24 másodperc múlva Majoross lábáról perdült be a korong, de a bíró érvényesnek ítélte a megmozdulást.

A hajrában Kralj emberelőnyben rontotta el Budai addigi hibátlan védési mutatóját. A magyar csapat nagyon jó napot fogott ki, és szenzációs helyzetkihasználással megérdemelten győzött.

Pannon Kupa nemzetközi jégkorongtorna 1. forduló:
Magyarország-Szlovénia 7-1 (2-0, 3-0, 2-1)
gól: Horváth (3.), Palkovics (12., 32.), Azari (31., 34.), Gröschl (51.), Majoross (51.), illetve Kralj (57.)

Szombaton: Szlovénia-Franciaország 15:30 ó Magyarország-Litvánia 18:30
Vasárnap: Szlovénia-Litvánia 14:30 ó Magyarország-Franciaország 17:30