Teljes erővel, bottal ütött fejre a hokis

2012.10.11. 10:24

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Papp Szabolcs, a Csíkszereda játékosa, mert pénteken az Újpest elleni jégkorong Mol Liga-mérkőzésen fejsérülést okozott ellenfelének, Meretei Márkónak.

A szövetség fegyelmi bizottságának csütörtöki tájékoztatása szerint az esetről készült videofelvételen egyértelműen látható, hogy Papp megtorlásként üti meg bottal riválisa fejét. Meretei nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, Papp viszont a meccsen még kiállítást sem kapott.

A videófelvételen azonban az is látszik, hogy Meretei sem volt szabályos, mielőtt megütötték, ő is magasbotozott.

„Papp akciója egyértelműen az ellenfél játékosa ellen irányult és nem a korong megszerzését célozta, teljes erővel történt, tekintet nélkül arra, hogy ez súlyos sérülést okozhat. Az akció nyomán az UTE 33-as játékosa megsérült, nem tudta folytatni a játékot."

„Az eset súlyosságára és sérülésveszélyes voltára tekintettel hoztuk a fenti ítéletet. A Mol Liga fegyelmi szabályzata értelmében ez az akció 0–16 mérkőzéses eltiltást tesz lehetővé” - indokolta meg a fegyelmi bizottság az eltiltást. A határozat értelmében Papp legközelebb november 4-én játszhat a Mol Ligában.

Meretei Márkót az ütés fültövön érte, arcán dudorok, zúzódások keletkeztek, sérülése 8 napon túl gyógyul. Súlyos agyrázkódást szenvedett, első körben egyhetes teljes pihenőt írt elő számára az orvos, még az edzés sem engedélyezett számára. Nem tudni, mikor léphet jégre legközelebb, írja a jegkorongblog.hu.