Kirúgták a fehérvári hokisok edzőjét

2012.10.14. 13:15

A szakosztály vezetése vasárnap felmentette a munkavégzés alól Kevin Primeau-t, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetőedzőjét. A szakosztály elégedetlen volt a kanadai edző munkájával, a csapat rosszul teljesített az EBEL-ben.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ideiglenes jelleggel Palkovics Krisztián és Sille Tamás látja el az együttes szakmai vezetését. Már a Graz 99ers elleni, 17:30 órakor kezdődő osztrák bajnoki mérkőzésen is ők irányítják majd a gárdát.

“A csapat eredménytelensége miatt hoztuk meg ezt a döntést. Nem elsősorban a megszerzett pontok alacsonyon száma miatt, hanem a mutatott játék és a kirívóan gyenge teljesítmények miatt. Hangsúlyozom, nem Kevin Primeau az eddigiek egyszemélyi felelőse, sok játékos is ludas abban, ami eddig ebben a szezonban történt. A vasárnapi edzőpárost átmeneti időszakra bíztuk meg a csapat szakmai vezetésével, keressük a végleges megoldást, amit reményeink szerint a jövő héten meg is találunk.

A munkán és a hozzáálláson nagyon sokat kell javítani. Új szakvezető érkezik, ez azt jelenti, hogy minden játékosunknak újra bizonyítania kell majd. A menedzsment olyan Fehérvárt szeretne a jégen látni, mint az elmúlt években. Aki hazai közönség előtt nem teljesít teljes erőbedobással, annak nem lesz helye a csapatban." - nyilatkozta a jegkorongblog.hu-nak Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

A jövővel kapcsolatban szerdán sajtótájékoztatót tart a szakosztály vezetése.

A Fehérvár jelenleg a 12 csapatos EBEL 10. helyén áll.

A szövetség kivár

Kovács Csaba, a magyar szövetség (MJSZ) szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: túl friss a menesztésről szóló hír, így aztán még korai arról beszélni, hogy az ügynek lehet-e kihatása a kanadai edző magyar szövetségi kapitányi munkájára. Primeau-nak az áprilisi, budapesti divízió I-es világbajnokság végéig van szerződése az MJSZ-szel.

"Kérdés, hogy Primeau mit tesz ezek után, hol vállal munkát, látja-e a válogatott kerettagokat. Ennek tükrében lehet majd dönteni, hogy tudja-e, akarja-e folytatni a kapitányi munkát. - tette hozzá Kovács. - Tény, hogy a válogatott gerincét a fehérvári játékosok alkotják, és nekik a klubban mostantól más az edzőjük.