Az első lépés megvan Szocsiért

2012.11.09. 21:07 Módosítva: 2015.05.12. 02:37
Magyarország 5-1-re legyőzte Litvániát a budapest jégkorong olimpiai selejtezőtorna első napján. A nap másik meccsén Hollandia 8-2-re verte Horvátországot.

Már az első harmadban kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban a két válogatott. A magyar csapat dominált, még azt is elviselte, hogy már az ötödik percben kettős hátrányba kerültünk. Akkor már Benk szemfüles góljával 1-0-ra vezettünk, ebben az időszakban kellett először Bálizs Bencének védenie.

Vas Márton felsősarkos góljával már kettővel mentünk, a harmad végén pedig négy a három ellen is támadhattunk, de az eredmény már nem változott.

A második húsz percben is sikerült megtartani a kétgólos előnyt. A mieink ugyanazzal a lendülettel támadtak, és a védekezésre is ugyanúgy figyeltek. Egyszer nem sikerült, emberelőnyből szépítettek a litvánok. Hári János lemásolta Benk első harmadbeli gólját, sőt, a fiatal csatár kétszer is betalált, így pályafutása során először duplázott a válogatottban.

Tompán kezdte az utolsó harmadot a magyar válogatott. Nagyon masszívan védekezett, de a támadásban már nem voltunk annyira pontosak. Volt két litván előny, de sikerült mindkettőt kivédekezni. Volt két Kovács-lövés is, mindkettőt védte az amúgy jól teljesítő Mantas Armalis.

A magyar válogatott a várakozásnak megfelelően, könnyed játékkal hozta a budapesti olimpiai selejtező első meccsét. Szombaton az a horvát válogatott következik, amely nem kis gondokkal érkezett Budapestre és talán éppen ezért, az első meccsét simán, 8-2-re elbukta a hollandokkal szemben. Vasárnap Hollandia következik, minden bizonnyal azon a meccsen dől majd el a továbbjutás.

Magyarország–Litvánia 5-1 (2-0, 3-1, 0-0)

Gólszerző: Benk (Kóger, 2:48), Vas Márton (Sofron, Ladányi, 14:10), Hári (Tokaji, Sikorcin, 21:29), Hári (Bartalis, Mihály, 31:06), Vas Márton (Ladányi, Sofron, 33:18), ill. Kuliesius (Zidkovas, 26:15)

A torna állása: 1. Hollandia 3 pont (8-2), 2. Magyarország 3 (5-1), 3. Litvánia 0 (1-5), 4. Horvátország 0 (2-8).