A horvát kapus menekült a magyar rohamoktól

2012.11.10. 19:42 Módosítva: 2012.11.10. 19:44
A budapesti olimpiai selejtező második meccsén a magyar válogatott 13-0-ra kiütötte Horvátországot, veretlen maradt, a továbbjutás a vasárnapi, hollandok elleni meccsen fog eldőlni.

Már a torna előtt tudtuk, hogy ez a horvát válogatott nem azonosítható az EBEL-ben szereplő, számos honosított kanadaival felálló Medvescak Zagrebbel. Arra azonban senki sem számított, hogy ennyire nem.

A mieink tetszés szerint lőtték a gólokat, olyan gyenge volt az ellenfél, hogy ez az eredmény csak azért lehet fontos, mert történelmi győzelmet arattunk, ilyen arányban még sosem győztük le Horvátországot.

Már az első percben kiderült, elképesztő tudásbeli különbség van a két válogatott között. Aztán két emberelőny után kiderült, hogy ezt gólokra is tudjuk váltani. Olyan fölényben játszottunk, hogy a negyedik gól után, amelyet Sofron István lőtt, a horvát kapus már jelezte, hogy szeretne lejönni. Aztán még kapott kettőt és hatodik után se szó, se beszéd, lekorcsolyázott. Végül az időkérés után sikerült rávenni Mate Tomljenovicsot és visszaállt.

A második harmadban kicsit visszavett a magyar válogatott, de így is óriási fölényben játszott. A beállt Budai Krisztiánnak egyszer kellett komolyabb bravúrt bemutatni. Azért ez a játékrész sem múlt el gólok nélkül. Mindegyik az egyre jobban fáradó horvát védők számlájára írható. Az első harmadban idegbajt kapó Tomljenovicsnak volt néhány bravúrja a horvát kapuban, de így is kapott három gólt. A harmad szünetében Ladányi Balázs csak annyit mondott, mindegy hány gólt lövünk, a lényeg, hogy a védekezésünk össze legyen rakva és ne kapjunk gólt.

Nem kaptunk, de nem csak ez volt a lényeg. Ebben a harmadban már az volt a kérdés még, hogy sikerül-e történelmi győzelmet aratni. Megint csak akkor lőttünk gólt, amikor akartunk, négyet ebben a harmadban is sikerült. A meccs komolyságának ekkor már semmi jelentősége nem volt. A továbbjutás a vasárnapi, hollandok elleni meccsen fog eldőlni. A következő ellenfelünk nyolcat lőtt a horvátoknak, kilencet a litvánoknak.

Magyarország–Horvátország 13-0 (6-0, 3-0, 4-0)

Gól: Bartalis (Hári, Vas János, 04:08, emberelőny), Vas Márton (Ladányi, Horváth, 09:02, emberelőny), Mihály (Hári, Hegyi, 11:01), Sofron (Ladányi, Vas Márton, 12:15), Sofron (büntetőből, 15:39), Sikorcin (Kovács, 16:23), Kovács (Bartalis, Vas Márton, 31:13), Ladányi (Sofron, 35:04), Sikorcin (Pozsgai, Ladányi, 39:58), Ladányi (Vas Márton, Horváth, 47:48), Vas János (Szélig, 48:21), Magosi (Orbán, 50:14), Mihály (Hári, 55:05).