Szexuális zaklatással vádolják a hokikapust

2013.03.19. 20:03 Módosítva: 2013.03.19. 21:20

Szexuális zaklatással és rasszista támadással vádolják Hetényi Zoltánt, az Olrando Solar Bears hokikapusát, akit vasárnap letartóztattak.

A Bears a hétvégén Duluthban játszott, a Gwinnet Daily Post információi szerint Hetényi egy pincérnőt fogdosott vasárnap hajnalban az egyik kocsmában. A szemtanúk szerint kétszer a pincérnő fenekét, majd egyszer a melleit markolta meg, később azt kiabálta, hogy utál minden amerikait, és a feketékre a nigger szót használta. A tanúk nem beszéltek arról, hogy Hetényi részeg volt-e, vagy sem.

Az Orlando Solar Bears sajtófőnöke, Bob Mills hétfőn bejelentette, hogy lemondanak a játékosról, nem játszhat többé az Orlandóban. A 25 éves kapus játékjogát az AHL-ben szereplő Peoria Rivermen birtokolja, csak kölcsönben szerepelt az orlandóiaknál.

A rendőrség 40 400 dolláros óvadékot állapított meg, de Hetényi még nem tette le ezt az összeget.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke, Kovács Csaba Rick Chernomaz szövetségi kapitánytól úgy tudja, hogy Hetényi kedden már szabadlábon volt, van repülőjegye Budapestre, és szeretne mielőbb csatlakozni az április 14-én kezdődő, budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő válogatotthoz.

Kovács hangsúlyozta: hisz Hetényi ártatlanságában, és bízik benne, hogy mielőbb megoldódik az ügy.

A MJSZ később közleményt adott ki, melyben az áll: tudomásul vette a Hetényi Zoltánnal kapcsolatban nyilvánosságra hozott ügyet, miszerint három rendbeli szexuális zaklatással, illetve rendbontással vádolják az Egyesült Államokban. Sajnos az érintettel egyelőre nem sikerült felvenni a kapcsolatot, és mélyebb információk sem állnak rendelkezésünkre. A szövetség tovább tájékozódik az ügyben, addig is fenntartja az ártatlanság vélelmét Hetényi Zoltánnal kapcsolatban.