Hazatérhet a zaklatással vádolt hokikapus

2013.03.21. 16:30

Már a héten hazatérhet Magyarországra Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, akit vasárnap szexuális zaklatás és rendbontás vádjával őrizetbe vettek az Egyesült Államokban. Kovács Csaba, a magyar szövetség szakmai alelnöke elmondta, azt pénteken tudja meg, hogy a játékos pontosan mikor térhet haza.

Amint Hetényi megérkezik, találkozik Rick Chernomaz szövetségi kapitánnyal, mert közeleg a budapesti divízió I.-es világbajnokság április 14-i rajtja, a válogatott pedig április 2-án kezdi a közös edzőtáborozást.  „Azt hiszem, jelzésértékű, hogy Zolit szabadon engedték, és hazarepülhet Magyarországra" - jegyezte meg Kovács.

A Gwinnett Daily Post című lap kedden közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatát erősítő Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, és a személyzet a földre teperte. Az Index megszerezte a rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi szerdán tagadta a vádakat, és közleményében jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, és biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják.

Hozzátette, végtelenül sajnálja, hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára. „Az, hogy a csapatommal ünnepeltem, nem mentség arra, hogy megbántottam másokat" - fogalmazott a kapus.