A válogatottal készülhet a zaklatással, négerezéssel vádolt jégkorongkapus

2013.03.25. 16:16

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége döntött Hetényi Zoltán ügyében, a szervezet hozzájárult, hogy a kapus részt vegyen az áprilisi világbajnokságra készülő válogatott felkészülésében. „A médiában megjelent hírekkel kapcsolatban az eljárások lezárásáig érdemi álláspont nem alakítható ki" - írta a szövetség honlapja.

A magyar hokikapust a Georgia állambeli Duluth-ban vették őrizetbe vasárnap, szexuális zaklatással vádolják.

A Gwinnet County rendőrkapitánysága által kiadott hivatalos jegyzőkönyv szerint a szórakozóhely pincérnője azt állította, Hetényi többször is fogdosta.  A játékost a személyzet távolította el, akikkel összeverekedett. Azt is kiabálta, hogy gyűlöli a niggereket és az amerikaiakat. A hokist megbilincselve szállították be a rendőrkapitányságra, az út alatt dühöngött, a rendőr anyját szidta, és egy darab szarnak nevezte.

A játékos később közleményt adott ki, melyben azt állította, „nem követtem el, amivel vádolnak, biztos vagyok benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fognak a szexuális tettlegesség vádja alól. Ugyanakkor végtelenül sajnálom, hogy felelőtlenül viselkedtem és szégyent hoztam magamra, a csapatomra és legfőképp a hazámra".

Klubja, az Orlando Solar Bears felbontotta szerződését, azt egyelőre nem tudni, Hetényi hol folytatja.