Hetényi szociális munkát vállal

2013.03.28. 15:18

Szociális munkát vállal, többek között így szeretné helyre hozni hibáját Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, akit március 17-én szexuális zaklatás és rendbontás vádjával rövid időre őrizetbe vettek az Egyesült Államokban.

Miután a Magyar Jégkorong Szövetség úgy határozott, hogy a játékos részt vehet a világbajnoki felkészülésben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott közleményben a kapus úgy fogalmazott: mindent megtesz, hogy a szurkolók és a szövetség megelőlegezett bizalmát megszolgálja.

„Mindezek mellett továbbra is fenntartom, hogy egy sportolónak, így nekem sem megengedhető ez a viselkedés. Célom, hogy teljesítményemmel az ország és a csapat hasznos tagjává válhassak" - olvasható Hetényi közleményében.

A 25 éves sportoló hozzátette: a felkészülés alatt szabadidejében önkéntes munkát vállal fogyatékos- vagy idősotthonban. „Ezzel szeretném hibámat helyrehozni és a fiatalabb sporttársaim számára is jó példával elől járni. Húsvét előtt bizonyára sokan megértik, hogy van bűn, bűnhődés és megbocsájtás."

A Gwinnett Daily Post című lap múlt kedden közölte, hogy az Orlando Solar Bearsben játszó Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, mígnem a személyzet a földre teperte. Az Index megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

  Az East Coast Hockey League-ben (ECHL) játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Riverment is.

Hetényi tagadta a vádakat, korábbi közleményében pedig jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, és biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják. Végtelenül sajnálja, hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára.  

A budapesti divízió I-es világbajnokság április 14-én rajtol.