Hihetetlen gyógyulás: hat hét után újra a jégen a szétvágott combú hokis

2013.04.07. 09:40

Az orvosai is csodának tartják a hokis Zach Redmond gyors felépülését és visszatérését, hiszen hat héttel ezelőtt életveszélyes sérülést szenvedett.

A Winnipeg Jets csatára elesett edzésen, egyik csapattársa a combjába lépett. A korcsolya elvágta jobb combjának artériáját és roncsolta az izmokat is. Redmondot azonnal kórházba szállították, és háromórás műtétet hajtottak végre rajta.

A seb gyorsan gyógyul, Redmond pénteken már edzett is. Hogy milyen durva lehetett a sérülés, azt a most már épnek tekinthető lábáról készült fotó alapján is könnyű elképzelni.

Peter Macdonald csapatorvos a sérülés után ötven százalék esélyt adott arra, hogy Redmond egyáltalán újra játszani tud majd, mert nemcsak az artériája, de belső combizmai is mind megsérültek. A most elvégzett tesztek viszont megerősítették a csodaszámba menő gyógyulást. Az erőfelmérő vizsgálatok alapján Redmond lába 75 százalékos állapotban van csúcsformájához képest. Most az a feladata, hogy újra megerősítse az izmait, a játékban még nem vesz részt, de a korcsolyázóedzéseket már elkezdte.