Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A semmiből győzték le a hokiválogatottat

2013.04.15. 22:34
Nem úgy folytatta a magyar hokiválogatott a budapesti divízió I-es világbajnokságot, mint azt vasárnap, a britek elleni győztes meccsen kezdte. A magyar válogatott a mérkőzés elején gyorsan elhúzott, majd a harmadik harmadban jött a dráma.

Egy technikai szünet, majd egy drámai koreai sérülés után az ázsiai csapat 10 perc alatt megfordította a házigazda Magyarország elleni divízió I-es vb-meccset. Előbb egyenlített (4-4), majd a végén büntetőkkel a meccset is megnyerte. Dél-Korea története során először győzte le a magyar jégkorong-válogatottat.

Hiába fogalmaztak úgy az óvatosabbak, hogy ebben az osztályban már nincsenek nagy különbségek, a magyar válogatott gyorsan érvényt szerzett nagyobb tudásának. Bár a meccs egy Rajna Miklós-védéssel kezdődött, a magyarok három lövésből másfél perc alatt már két góllal vezettek. A könnyedén és magabiztosan játszott a válogatott, Hári János pedig egy óriási bombagóllal az első harmad vége előtt háromra növelte az előnyt.

A folytatásban is előbb Rajnának kellett védenie, aztán a koreaiak maradtak veszélyesebbek. Olyannyira, hogy a 26. percben megszerezték első góljukat a 2013-as vb-n. Dél-Korea bátrabban hokizott ebben az időszakban, de ehhez az is kellett, hogy a magyar válogatott jelentősen visszavegyen az iramból. Azért sikerült döntetlenre hozni ezt a harmadot is, de a magyarok sokkal tompábban hokiztak, mint az első játékrészben.

Jött a nem várt fordulat

A befejező szakaszt a magyarok kettős emberhátrányban kezdték, és hiába állítottak ki egy koreait is, és négy a négy ellen folytatódhatott volna, egy leszakadó reklámtábla miatt technikai szünet következett. Az addig tomboló aréna egy pillanatra elcsendesedett. Ami utána jött, az a 2011-es rémálmot idézte (akkor az 56. percig 3-3-ra álltunk, de végül 6-3-ra nyert a csapat ellenük). Előbb egy koreai zuhant szerencsétlenül a palánkra, és mozdulatlanul terült el a jégen, de gyorsan jött az orvosi segítség.

Aztán a magyar válogatott teljesen szétesett, tíz perc alatt kapott három gólt, a koreaiak gyakorlatilag lehokizták őket. A harmadot 8-2-es kapura lövéssel hozta le Dél-Korea. Óriási csalódást jelentett a harmadik harmad dekoncentrált és elképzelés nélküli játéka.

A szétesett magyar csapat már nem tudott feltámadni a hosszabbításban, és szinte törvényszerű volt, hogy a szétlövést is elbukja.

A magyar válogatottnak ez a pontvesztés nem volt belekalkulálva, de még semmi nem dőlt el a vb-n, hiszen a feljutáshoz az A csoportba az egyik nagy riválist egyébként is le kellene győzni. Egy ilyen játék azonban kevés lesz Kazahsztán vagy Olaszország ellen.

A csoport állása: 1. Kazahsztán 6 pont (+8-as gólkülönbség), 2. Olaszország 6 (+7), 3. Magyarország 4, 4. Dél-Korea 2, 5. Japán 0 (-6), 6. Nagy-Britannia 0 (-7).

Jegyzőkönyv

Magyarország–Dél-Korea 4-5 (3-0, 1-1, 0-3, 0-0, 0-1)

Gólszerző: Sikorcin Ladislav (3.), Bartalis István (4.), Hári János (14.), Vas János (27.), ill. Kvon Te-an (26.), Kim Ki-szung (41.), Kim Vu-jung (46.), Szin Szang-vu (49.),

Olaszország–Japán 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Gólszerző: Borrelli (2.), Hofer (29.), Iannone (35., 46.), illetve Tanaka (49.)

Kazahsztán–Nagy-Britannia 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)

Gólszerző: Romanov (18.), Szolarjov (19.), Szavcsenko (40.), Krasznoszlobodcev (42.), Blohin (52.)