A semmiből győzték le a hokiválogatottat

2013.04.15. 22:34
Nem úgy folytatta a magyar hokiválogatott a budapesti divízió I-es világbajnokságot, mint azt vasárnap, a britek elleni győztes meccsen kezdte. A magyar válogatott a mérkőzés elején gyorsan elhúzott, majd a harmadik harmadban jött a dráma.

Egy technikai szünet, majd egy drámai koreai sérülés után az ázsiai csapat 10 perc alatt megfordította a házigazda Magyarország elleni divízió I-es vb-meccset. Előbb egyenlített (4-4), majd a végén büntetőkkel a meccset is megnyerte. Dél-Korea története során először győzte le a magyar jégkorong-válogatottat.

Hiába fogalmaztak úgy az óvatosabbak, hogy ebben az osztályban már nincsenek nagy különbségek, a magyar válogatott gyorsan érvényt szerzett nagyobb tudásának. Bár a meccs egy Rajna Miklós-védéssel kezdődött, a magyarok három lövésből másfél perc alatt már két góllal vezettek. A könnyedén és magabiztosan játszott a válogatott, Hári János pedig egy óriási bombagóllal az első harmad vége előtt háromra növelte az előnyt.

A folytatásban is előbb Rajnának kellett védenie, aztán a koreaiak maradtak veszélyesebbek. Olyannyira, hogy a 26. percben megszerezték első góljukat a 2013-as vb-n. Dél-Korea bátrabban hokizott ebben az időszakban, de ehhez az is kellett, hogy a magyar válogatott jelentősen visszavegyen az iramból. Azért sikerült döntetlenre hozni ezt a harmadot is, de a magyarok sokkal tompábban hokiztak, mint az első játékrészben.

Jött a nem várt fordulat

A befejező szakaszt a magyarok kettős emberhátrányban kezdték, és hiába állítottak ki egy koreait is, és négy a négy ellen folytatódhatott volna, egy leszakadó reklámtábla miatt technikai szünet következett. Az addig tomboló aréna egy pillanatra elcsendesedett. Ami utána jött, az a 2011-es rémálmot idézte (akkor az 56. percig 3-3-ra álltunk, de végül 6-3-ra nyert a csapat ellenük). Előbb egy koreai zuhant szerencsétlenül a palánkra, és mozdulatlanul terült el a jégen, de gyorsan jött az orvosi segítség.

Aztán a magyar válogatott teljesen szétesett, tíz perc alatt kapott három gólt, a koreaiak gyakorlatilag lehokizták őket. A harmadot 8-2-es kapura lövéssel hozta le Dél-Korea. Óriási csalódást jelentett a harmadik harmad dekoncentrált és elképzelés nélküli játéka.

A szétesett magyar csapat már nem tudott feltámadni a hosszabbításban, és szinte törvényszerű volt, hogy a szétlövést is elbukja.

A magyar válogatottnak ez a pontvesztés nem volt belekalkulálva, de még semmi nem dőlt el a vb-n, hiszen a feljutáshoz az A csoportba az egyik nagy riválist egyébként is le kellene győzni. Egy ilyen játék azonban kevés lesz Kazahsztán vagy Olaszország ellen.

A csoport állása: 1. Kazahsztán 6 pont (+8-as gólkülönbség), 2. Olaszország 6 (+7), 3. Magyarország 4, 4. Dél-Korea 2, 5. Japán 0 (-6), 6. Nagy-Britannia 0 (-7).

Jegyzőkönyv

Magyarország–Dél-Korea 4-5 (3-0, 1-1, 0-3, 0-0, 0-1)

Gólszerző: Sikorcin Ladislav (3.), Bartalis István (4.), Hári János (14.), Vas János (27.), ill. Kvon Te-an (26.), Kim Ki-szung (41.), Kim Vu-jung (46.), Szin Szang-vu (49.),

Olaszország–Japán 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Gólszerző: Borrelli (2.), Hofer (29.), Iannone (35., 46.), illetve Tanaka (49.)

Kazahsztán–Nagy-Britannia 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)

Gólszerző: Romanov (18.), Szolarjov (19.), Szavcsenko (40.), Krasznoszlobodcev (42.), Blohin (52.)