Szurkolóink belehajszoltak az őrületbe

2013.04.18. 15:11
Ladányi Balázs szerint javarészt szurkolóinak köszönheti a magyar jégkorong-válogatott, hogy szerda este 2-1-re legyőzte a esélyesebbnek tartott kazah csapatot a budapesti divízió I/A-s világbajnokságon.

A szezon közben Fehérvárról az olaszországi Bolzanóba igazolt csatár szerint a csapat egyszerűen nem tudott leülni a dél-koreaiaktól elszenvedett hétfői, fájó vereség után.

„A keddi edzés volt a vízválasztó. Kimentünk a jégre, nulla hangulat, minden csendes. Egyszer csak bejön 200-250 szurkoló, mintha meccs lenne, és egy csapásra minden megváltozott" - mesélte Ladányi. „Szurkolóink belehajszoltak minket az őrületbe, és ennek is köszönhető, hogy nyertünk a kazahok ellen."

Gyerünk gyerekek, egy ország Veletek!

A magyar válogatott ötször találkozott a tavaly még a világ legjobbjai között játszó kazah csapattal, de szerda estig mindig kikapott tőle. Most a nemzetközi szövetség (IIHF) honlapjának nyitóanyaga is azzal a címmel kezdődik, hogy „Magyarország írja a történelmet".

Csütörtökön szünnap lesz, pénteken 19.30-kor következhet az eddig százszázalékos olasz válogatott. Ha a magyarok a rendes játékidőben, azaz három pontot érően nyernek, akkor a 2008-as szapporói csodához hasonlóan feljutnak a világ legjobb 16 csapata közé. Ha hosszabbításban győznek - ezért két pont jár -, akkor (feltételezve, hogy a kazahok legyőzik Dél-Koreát) az utolsó, szombati forduló dönt a két feljutóról, ekkor magyar-japán meccs lesz.

Pénteki magyar vereség esetén az olaszok a záró kör eredményeitől függetlenül feljutnak, míg Ladányiék a feljutást veszélybe sodró helyzetbe kerülnek.