Megint az olaszok gáncsoltak el

2013.04.19. 22:01

Nem sikerült az újabb bravúr a magyar jégkorong-válogatottnak, amely hiába játszott egyenrangú ellenfélként, sőt időszakonként az olaszoknál jobban, a vendégek 2-1-re nyertek a budapesti, divízió I./A-s világbajnokságon. Olaszország már feljutott, de egy szívességet még tehetnek a magyaroknak.

Idegesen kezdett a magyar válogatott, pedig csak annyi történt, hogy a jóval erősebb – kilenc honosított kanadaival felálló – olasz válogatott a papírformát próbálta érvényesíteni, és ez gyorsan sikerült is neki. Egy váratlan lövésre Szuper Levente, a magyar kapus nem úgy mozdult, ahogy kellett volna, és Olaszország máris vezetett.

Visszajött a meccsbe a magyar csapat

Az olasz gól után felszabadultan kezdett játszani a magyar válogatott. Nemcsak azért, mert emberelőnyből gyorsan egyenlített, hanem a csapaton is érezhető volt, hogy a tét egyetlen pillanatra sem nehezedett teherként rájuk. A tét, hogy jövőre a legerősebb csoportban, az A csoportban játszunk. A magyarok Mihály bombájával egyenlítettek és utána is domináltak. Az olaszoknak is voltak jó percei, de egyetlen pillanatra sem hozták zavarba a hazaiakat. Amit az első harmadban láttunk biztató volt.

A második harmad is úgy kezdődött,mint az első. Úgy nézett ki, az olaszok néhány támadással próbálják a tudomásunkra hozni, hogy sokkal jobb csapat az övék a magyarnál. De a magyar azonnal visszavágott, és bizonyította, hogy ezúttal mégsem.

A játékrész második felében egyre jobban érezhető volt, hogy jön az újabb magyar gól. Szupernek volt két korongra tenyerelése, míg a másik oldalon Dennisnek folyamatosan kapkodnia kellett a fejét és lepkés kesztyűjét.

Az utolsó játékrészben is nagyot küzdött a magyar válogatott. Nemcsak, hogy egyenrangú ellenfele volt az olasz válogatottnak, hanem fölényben került. A válogatott próbálkozott, de ebben a harmadban már nagyon kevés gólszerzési lehetőségük volt. Az olaszoknak sem több, de volt két emberelőnyük, amelyből egyet gólra váltottak.

A szombati záró forduló programja:

Nagy-Britannia–Koreai Köztársaság 12.30

Olaszország–Kazahsztán 16.00

Magyarország–Japán 19.30

Hiába, de még nem minden

A végén Rich Chernomaz kapitány a kapust is lehozta, de a magyaroknak már csak egy lövésük volt, ezt pedig a végig jól védő Adam Dennis fogta. A kilenc kanadaival felálló olasz válogatott végül 2-1-re nyert és visszajutott a legjobbak közé. A magyar válogatott sorsa a szombati, kazah–olasz-meccsen dől el, a feljutásról ugyanis még nem kell lemondania.

 Rangsor  Csoportállás  Pontszám  Gólkülönbség
1. Olaszország 12 +12
2. Kazahsztán 9 +9
3. MAGYARORSZÁG 7 +1
4. Japán 6 -2
5. Dél-Korea 2 -6
6. Nagy-Britannia 0 -14

Az első két helyezett szerepelhet a jövő évi, minszki elit vb-n, az utolsó pedig a divízió I/B osztályban folytatja.

Ha az olasz válogatott rendes játékidőben, vagy hosszabbításban legyőzi Kazahsztánt, aztán a fél nyolckor kezdődő meccsen a magyar csapat 60 perc alatt veri Japánt, még feljuthat Kazahsztán kiejtve. De ezek most csak fikciók, szombat délután minden kiderül.

Edzői értékelés

„Gratulálni kell az olasz csapatnak, mert nagyon okosan, jól védekezve játszott" - kezdte értékelését az MTI-nek Rich Chernomaz szövetségi kapitány. „Mindkét válogatott keményen küzdött, mindkét oldalon volt egy-egy emberelőnyös gól, ám ők lőttek egyet azonos létszámban is, mi nem, ez döntött. Tovább kell menni, de tény, a sorsunk már az olasz–kazah-mérkőzéstől is függ."

A mai további eredmények

Kazahsztán–Koreai Köztársaság 4-2

Japán–Nagy-Britannia 4-1