Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Chernomaz a Frankfurttal már elkötelezte magát

2013.04.22. 17:45

Rick Chernomaz visszatér egykori sikerei helyszínére és ősztől a most még Oberligában, azaz a német harmadosztályban szereplő Löwen Frankfurt szakmai igazgatója lesz. A magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban sikeres éveket töltött el Frankfurtban. Az akkori élvonalban, a DEL-ben szereplő Frankfurt Lionst 2003 és 2010 között irányította, 2004-ben német bajnok lett, ottléte alatt a Lions csak egyszer nem került a rájátszásba. A klub azóta tönkre ment, a negyedik vonalba sorolták vissza, a Löwen a régi romokon építkezve kezdte újra, most egy lépcsőfokot már lépett, a többihez kérték fel Chernomaz segítségét.

Chernomazt idén nevezték ki a magyar válogatott szövetségi kapitányának, és három hónapos szerződést írt alá. A magyar válogatottal harmadik lett az elmúlt héten, Budapesten véget ért világbajnokságon, de a kanadai szakember már akkor kijelentette, hogy maradni szeretne, és rövidesen egy ötéves programot állít össze, vélhetően olyan céllal, hogyan juthatunk fel és lehetünk stabil tagja az élvonalnak. A hónap végére készül el Chernomaz azzal a programmal, amellyel meggyőzheti a Magyar Jégkorong Szövetség vezetőit az újabb szerződés mellett. A frankfurti szerepvállalása meg fele sem annyi elfoglaltsággal jár, mint amikor Pat Cortina, a szapporói csoda magyar kapitánya, az akkor másodosztályú München edzője lett.