Szabina
2 °C
15 °C

Kellemetlen ellenfeleket kapott a magyar hokicsapat

2013.05.14. 11:12

A 222-szeres válogatott Ladányi Balázs szerint a magyar csapatnak nem kedvező, hogy a szlovén és az osztrák együttes is ellenfél lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

Az hétfőn este derült ki a svéd-finn közös rendezésű hoki-vb-n, hogy ez a két ország esik ki az elitből, miután a dánok legyőzték a fehéroroszokat, a szlovéneket pedig Kanada drámai meccsen verte ki. Így a magyarok sorrendben a dél-koreai, az ukrán, a szlovén, az osztrák és a japán válogatottal találkoznak majd 2014 áprilisában.

A torna első két helyezettje játszhat a 2015-ös elit vb-n, az utolsó kiesik a divízió I/B osztályba. Az várhatóan pénteken dől el, hogy Ukrajna vagy a Koreai Köztársaság lesz-e a házigazda. A szabályok értelmében a két mostani kieső, azaz Szlovénia és Ausztria, valamint az idén házigazda magyar szövetség nem jelentkezhet, míg a japánok nem kívánnak otthont adni a tornának.

„Most öt olyan ellenfelünk lesz, amely nem becsül le minket, és nem tudjuk őket meglepni, mint például idén a kazahokat" - mondta az aktív hokisok között válogatottsági rekorder Ladányi. Szerinte a dél-koreaiak Budapesten már bizonyítottak, 2018-ban téli olimpia házigazdái lesznek, és még az is lehet, hogy a 2014-es divízió I-es tornának is ők adnak otthont.

„Az ukránokat ugyan az utóbbi időszakban szoros meccseken legyőztük, de tavaly Ljubljanában részben miattunk estek ki, így nem számíthatunk tőlük sok jóra. És még az is lehet, hogy náluk lesz a torna..." - fogalmazott a csatár. A szlovénokkal és az osztrákokkal kapcsolatban Ladányi hangsúlyozta: a mostani elit vb-n egyikük sem volt pofozógép, ráadásul jól ismerik a magyar csapatot, és az sem lehet hátrány számukra, hogy 2014 februárjában a szocsi téli olimpián is szerepelnek.

„Az olimpia után lesz még két hónapjuk, és biztos feldobja őket, hogy világsztárok ellen küzdhetnek" - tette hozzá a magyar. Hozzátette: a japánok ellen tétmérkőzésen mindig meg kell izzadni a sikerért.