Jég nélkül a kaposvári hokisok

2013.11.03. 14:19

Nehéz helyzetbe került a kaposvári jégkorong utánpótlás: hétfőtől nem tartanak edzést a fiataloknak a jégcsarnokban, írta a kapos.hu. A lap információi szerint a Kaposvár Hoki Klub SE olyan szerződést kapott a jégcsarnokot működtető cégtől, amelyet nem tud és nem is hajlandó teljesíteni. A teljes bérleti díjat akkor is ki kell(ene) fizetnie az egyesületnek, ha a szolgáltatást nem tudja az igényelt óraszámban igénybe venni.

A jégkorongozók a közösségi oldalukon közölték a hírt: „Sajnálattal jelezzük, hogy a hétfői naptól nem tarthatunk edzéseket a jégcsarnokban, mivel nem vagyunk hajlandóak egy ránk erőltetett szerződést aláírni”.

A klub azért nem tud ezeknek a feltételeknek eleget tenni, mivel csak a tényleges igénybevétel számolható el a TAO (társasági adó) terhére, és abban az esetben, ha nem ez történik, súlyos büntetéssel terhelten kell az ilyen módon jogtalanul felhasznált összeget visszafizetni.

A jégcsarnok üzemeltetői úgy döntöttek, hogy addig nem engedik edzeni a csapatokat, amíg alá nem írják a szerződést. A történetben az is érdekes – írja a somogyi portál –, hogy az előző évadban, vagyis a 2012–2013-as idényben nem volt ennyire szigorú a szolgáltató: a bérleti szerződés csak 2013 februárjában készült el, és ezután írták alá.

A klub gyorsan szeretne törvényes megoldást találni a problémára, az utánpótlás-bajnokságok már elkezdődtek, és a csapatnak meccseket kellene játszania, különben a kaposvári hokicsapatok a szövetség előtt kerülnek nehéz helyzetbe.