NNT: büntetővel nyert a magyar hokiválogatott

2013.11.08. 21:26

A magyar jégkorong-válogatott - miután 85 másodperccel a lefújás előtt egyenlített - büntetőkkel 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot a káposztásmegyeri Jégpalotában, a Négy Nemzet Torna első, pénteki fordulójában.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány a mostani és a szombati mérkőzésen hiányzik, mert az U20-as válogatottal Szlovéniában vesz részt egy tornán. Helyette a nyáron visszavonult Sille Tamás vezette a csapatot, Chernomaz útmutatásai alapján. Három újonc mutatkozott be a válogatottban: a kanadai-magyar állampolgár Tyler Metcalfe, valamint Varga Arnold és Nemes Benjamin, ugyanakkor a honosítás előtt álló kapus, Peter Sevela csak a kispadon kapott helyett.

A kapuban Hetényi Zoltán kezdett, ő áprilisban nem kívánt szerepelni a divízió I-es vb-re készülő keretben.

Az első harmadban Ladányi és Sikorcin előtt adódott nagy gólhelyzet, ám ezek kimaradtak. A lengyelek is többször tesztelték a jól védő magyar kapust. A meccs közepén egy szép cselsorozat végén Dronia volt eredményes, és a vendégek a minimális előnyüket az utolsó harmadra is megőrizték.

A lengyel kapus, Odrobny pazarul védett, több ziccert is fogott. A hajrában négyperces emberelőnybe kerültek a házigazdák, sőt, még Hetényi helyére is mezőnyjátékost küldtek be, Bartalis pedig 85 másodperccel a vége előtt belőtte a kapu elé belőtt pakkot.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyben létszámfölénybe kerültek a lengyelek, de nem tudtak betalálni, így következtek a büntetők, melyekből az első hét kísérlet kimaradt. Végül Mihály betalált, ezzel a magyarok nyertek.

Eredmény, 1. forduló:

Magyarország-Lengyelország 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0), büntetőkkel: 1-0

gól: Bartalis (59.), illetve Dronia (33.)

győztes büntető: Mihály

Ukrajna-Románia 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)

g: Beluhin (11.), Romazanov (15.), Blagoj (21.), Alekszjuk (42.), Varlamov (45.), Materuhin (54.), illetve Gliga (37.)

Az MME Négy Nemzet Torna további programja:

szombat, 2. forduló:

Ukrajna-Lengyelország 14.30

Magyarország-Románia 18.00

vasárnap, 3. forduló:

Lengyelország-Románia 14.00

Magyarország-Ukrajna 17.30