Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Hiába pörögtek a magyar hokisok, Ukrajna 1-0-ra nyert

2013.11.10. 20:00
A harmadik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a káposztásmegyeri Jégpalotában rendezett MME Négy Nemzet Tornán, miután a vasárnapi zárómérkőzésen 1-0-ra kikapott az ukrán csapattól.

Mivel a lengyelek a legyőzték a románokat, így csak akkor nyerhették volna meg a magyarok a tornát, ha megverik az ukránokat. Visszatért a csapathoz Rich Chernomaz szövetségi kapitány, aki az első két meccset kihagyta, mert az U20-as válogatottat irányította Szlovéniában.

A válogatottban most mutatkozott be a honosítás előtt álló dunaújvárosi kapus, Peter Sevela, és eleinte emberhátrányban akadt dolga. Később Sofron, majd Metcalfe kétszer is veszélyeztetett, de nem esett gól.

A második harmad elején, Varlamov lövésénél zavarták a kilátásban Sevelát, és a megpattanó korong a kapuba került. Lendületbe jöttek a vendégek, és csak a kapusnak volt köszönhető, hogy nem nőtt a különbség, például a 36. percben büntetőt hárított, úgy hogy a rávezetés közben elhagyta a botját.

Az utolsó harmadban fokozta az iramot a magyar csapat, és sorra pörögtek a támadások, de a gól nem akart megszületni, Szeliversztov remekül védett. A rivális ellentámadásokra rendezkedett be, ilyenekkel okozott olykor veszélyt. A hajrában újabb emberelőny következett, majd Sevela helyett is mezőnyjátékos jött a jégre, ám az egyenlítés elmaradt.

A magyarokat utoljára 39 mérkőzéssel ezelőtt, 2010. december 16-án verték nullára, akkor a szlovénok ellen nem sikerült betalálni.

Eredmények, 3. forduló:

Ukrajna-Magyarország 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

gól: Varlamov (23.)

Lengyelország-Románia 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

gól: Strzyzowski (10., 42.), Dziubinski (12.), Lopuski (13.), Baginski (32.), Dutka (36.)

Pénteken játszották:

Magyarország-Lengyelország 2-1, büntetőkkel

Ukrajna-Románia 6-1

Szombaton játszották:

Magyarország-Románia 5-0

Lengyelország-Ukrajna 5-2

A végeredmény: 1. Lengyelország 7 pont, 3. Ukrajna 6, 3. Magyarország 5, 2. 4. Románia 0