November 16-án nyit a MAC Hokiközpont

2013.11.12. 10:32

November 16-án ünnepélyes keretek között nyitják meg a MAC Hokiközpontot, vagyis az egyesület Kisstadion területén felépített sátras jégpályáját. A hőszigetelt sátrat és a mobil jégpályát a MAC TAO-s támogatás segítségével épített fel, írta a klub honlapja.

A kivitelezés szeptember második felében kezdődött el, és alig másfél hónap alatt készült el.  A Kisstadion egyik oldali lelátójának nyolc sorát is befedő sátor alá új mobil jégpálya került, melyet szintén új hűtőberendezés szolgál ki. A projekt keretében felújították a Kisstadion öltözőit is, melyek a bajnoksági meccsein a vendégcsapatok rendelkezésére állnak majd. A fejlesztés részeként a MAC egy új jégfelújító gépet is vásárolt.

A megnyitó ünnepségre Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár, Vígh László sportlétesítmények fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Németh Miklós, a Magyar Jégkorong-szövetség elnökének jelenlétében 15.50-kor kezdődik, majd elsőként a MAC ifjúsági csapata és a St. Pölten-i EC L.A. Stars lép jégre négy óra után öt perccel, az EBJL soros bajnoki fordulója részeként. A meccs után, 19 órától a MAC-os gyerekeké, szülőké és hozzátartozóké a jég, akik közönség korcsolyázás keretében ismerkedhetnek az új pályával.