Valér
2 °C
8 °C

Hetényi Zoltán Fehérváron folytatja

2013.11.29. 12:55

Hetényi Zoltán válogatott kapus visszatér a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatához, a szezon végéig szóló szerződést kötött az osztrák ligában (EBEL) érdekelt klubbal. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-vel pénteken közölte: a 25 éves játékos vasárnaptól áll rendelkezésre, így akár már a jövő heti bajnoki mérkőzéseken bevethető.

„Most indulok haza, már a repülőtéren vagyok. A többiek most Ausztriában túráznak, és amint visszajönnek, csatlakozom hozzájuk. Nagyszerű érzés, hogy a testvéremmel, Péterrel lehet egy csapatban. Természetesen a cél a rájátszásba jutás, és hogy a válogatottba bekerüljek” – mondta az MTI-nek Hetényi Zoltán, aki 2011-ig játszott a Volánban, majd Finnországba szerződött, később pedig a tengerentúlon szerepelt. Ebben az idényben ismét Finnországban próbálkozott, azonban a Tappara Tampere nemrég szerződést bontott vele.

A 34-szeres válogatott kapus tagja volt a 2008-as szapporói divízió I-es világbajnokságon győztes válogatottnak, a rákövetkező évben pedig szóhoz jutott az elit vb-n is. A fehérvári csapat - amelynek keretében eddig két magyar kapus, Bálizs Bence és Rajna Miklós szerepelt - a 12 csapatos EBEL-ben jelenleg a kilencedik helyen áll 25 mérkőzésen gyűjtött 23 ponttal.