Egy osztállyal feljebb lépne az U20-as hokiválogatott

2013.12.09. 14:54

Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint a csoportelsőség kiharcolása és a feljutás a célja a házigazda magyar válogatottnak a Miskolcon vasárnap kezdődő és jövő szombatig tartó U20-as divízió II/A jégkorong-világbajnokságon

„Jelenleg 30 játékossal dolgozunk, egy-két napon belül azonban szűkítjük a keretet" - mondta a felnőtt válogatottat is irányító Chernomaz, aki azt is elárulta, hogy most a hokisok állapotát mérik fel, kedden barátságos mérkőzést játszanak a szlovénokkal, majd jeges edzésekkel folytatják a felkészülést.

Kovács Zoltán, a hazai szövetség főtitkára a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy a magyarok mellett a horvátok, az észtek, a hollandok, a litvánok és a románok szerepelnek az U20-as vb-n. A tornáról az első helyezett léphet egy osztállyal feljebb, a harmadik vonalat jelentő divízió I/B-be.

A rendezéssel kapcsolatban Egri István, a szervezőbizottságelnöke kijelentette: nem véletlen, hogy Miskolc nyolc év alatt már a negyedik jelentős eseménynek lehet a házigazdája. Indoklásként azt mondta, a korábbi alkalmakkor jól vizsgáztak, és a szövetség szerint alkalmasak ilyen szintű tornák lebonyolítására.

Egri István a péntektől vasárnapig a Városligeti Műjégpályán sorra kerülő Winter Classic rendezvényről is beszélt, és kiemelte, az esemény fénypontját a két osztrák liga (EBEL)-mérkőzés mellett a Dab.Docler-Miskolci Jegesmedvék-meccs jelenti majd.