Óriási bravúrral rájátszásban a Fehérvár

2014.03.02. 20:29

Bejutott a rájátszásba a Sapa Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában (EBEL), mivel a középszakasz utolsó fordulójában, az alsóházban egy góllal legyőzte az egyik legnagyobb riválisát, az osztrák Dornbirnt - írja az MTI.

A Fehérvár az alsóház első helyén várt az utolsó fordulót, azonos pontszámmal állva, mint a Dornbir. A két továbbjutást jelentő helyért még a Klagenfurt volt versenyben, amely két ponttal volt lemaradva a harmadik helyen - ők az utolsó Innsbruckot fogadták.

A Fehérvár az első harmadban kétgólos előnyre tett szert, de még a szünet előtt emberelőnyben szépített a Dornbirn. Az osztrák csapat a második szakaszban egyenlített, a mérkőzés végéhez közeledve azonban a székesfehérvári együttes Kovács Csaba góljával megszerezte a győzelmet.

Ezzel a Sapa Fehérvár az élen zárt az alsóházban és bejutott a rájátszásba, akárcsak vasárnapi ellenfele. A címvédő Klagenfurt ugyan simán nyerte saját mérkőzését, de csak pontszámban érte utol a Dornbirnt, amely az egymás elleni összevetésben jobbnak bizonyult.

    Középszakasz, alsóház (7-12. helyért), 10. forduló:

Dornbirn (osztrák)-Sapa Fehérvár AV19 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

gól: Naglich (6.), Sertich (15.), illetve Aquino (20.), d'Aversa (33.), Kovács (57.)