Tovább menetelne a Fehérvár

2014.03.05. 11:50

Az átalakított, megfiatalított fehérvári jégkorongcsapat nagy bravúrt végrehajtva bejutott az osztrák bajnokság (EBEL) rájátszásába, ahol az új célt: kiejteni az esélyesebb HC Bozent. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a klub szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: titkon sokan bíztak benne - ő maga ugyanakkor a legderűsebb álmában sem gondolta -, hogy bejutnak a playoffba. Sokan sérültek is voltak és többen most is hiányoznak. A középszakaszban aztán már remekelt a csapat, és végül megnyerte az alsóházi küzdelmeket.

„Nem mi választottunk ellenfelet a negyeddöntőre, hanem a bolzanóiak választottak minket. Ez nem volt meglepő, hiszen az alapszakaszban a lehetséges nyolc pontból hetet megszereztek ellenünk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy rosszul döntöttek, amikor minket szemeltek ki az elődöntőért folyó párharcra” – mondta Ocskay Gábor.

Marty Raymond vezetőedző külön kiemelte a kapus Hetényi Zoltánt, aki decemberben csatlakozott a kerethez, és teljesítménye kiegyensúlyozottan magas volt. Hangsúlyozta azt is, hogy nem tartja kizártnak a négy közé jutást. Hozzátette: biztosan kimerítő lesz, hogy az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban két-három naponta 800 kilométert kell majd buszozni, de a Bozen is rákényszerül erre.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere jelezte: nagyon büszke a csapatra, hiszen úgy tudott bekerülni a legjobb nyolc közé, hogy közben a költségvetése a 10-11. a mezőnyben. Megfogalmazása szerint a csapat szakmailag erősebb, mint amekkora az anyagi bázisa, s jó lenne az utóbbit felzárkóztatni az előbbi mellé.

A párharc pénteken kezdődik Bolzanóban, a Fehérvár először vasárnap játszik hazai környezetben. A dél-tiroli klub újonc az EBEL-ben, ennek ellenére hosszú időn keresztül vezette a tabellát, majd később is végig az élcsoporthoz tartozott.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a fehérvári az egyetlen klub, amely az EBEL-ben a felnőtt-, a junior- és az ifjúsági csapattal is be tudott kerülni a rájátszásba. A vezetőség reményét fejezte ki, hogy októberre sikerül átadni a meglévő csarnok melletti új, sátras edzőpályát. Erre minden anyagi fedezet rendelkezésre áll.

A negyeddöntő menetrendje

1. mérkőzés: március 7., péntek, 19.45: HC Bozen-Sapa Fehérvár AV19

2. mérkőzés: március 9., vasárnap, 17.30: Fehérvár-Bozen

3. mérkőzés: március 11., kedd 19.45: Bozen-Fehérvár

4. mérkőzés: március 14., péntek, 19.15: Fehérvár-Bozen

Ha szükséges:

5. mérkőzés: március 16., vasárnap, 17.30: Bozen-Fehérvár

6. mérkőzés: március 18., kedd, 19.15: Fehérvár-Bozen

7. mérkőzés: március 21., péntek, 19.15: Bozen-Fehérvár