Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább menetelne a Fehérvár

2014.03.05. 11:50

Az átalakított, megfiatalított fehérvári jégkorongcsapat nagy bravúrt végrehajtva bejutott az osztrák bajnokság (EBEL) rájátszásába, ahol az új célt: kiejteni az esélyesebb HC Bozent. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a klub szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: titkon sokan bíztak benne - ő maga ugyanakkor a legderűsebb álmában sem gondolta -, hogy bejutnak a playoffba. Sokan sérültek is voltak és többen most is hiányoznak. A középszakaszban aztán már remekelt a csapat, és végül megnyerte az alsóházi küzdelmeket.

„Nem mi választottunk ellenfelet a negyeddöntőre, hanem a bolzanóiak választottak minket. Ez nem volt meglepő, hiszen az alapszakaszban a lehetséges nyolc pontból hetet megszereztek ellenünk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy rosszul döntöttek, amikor minket szemeltek ki az elődöntőért folyó párharcra” – mondta Ocskay Gábor.

Marty Raymond vezetőedző külön kiemelte a kapus Hetényi Zoltánt, aki decemberben csatlakozott a kerethez, és teljesítménye kiegyensúlyozottan magas volt. Hangsúlyozta azt is, hogy nem tartja kizártnak a négy közé jutást. Hozzátette: biztosan kimerítő lesz, hogy az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban két-három naponta 800 kilométert kell majd buszozni, de a Bozen is rákényszerül erre.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere jelezte: nagyon büszke a csapatra, hiszen úgy tudott bekerülni a legjobb nyolc közé, hogy közben a költségvetése a 10-11. a mezőnyben. Megfogalmazása szerint a csapat szakmailag erősebb, mint amekkora az anyagi bázisa, s jó lenne az utóbbit felzárkóztatni az előbbi mellé.

A párharc pénteken kezdődik Bolzanóban, a Fehérvár először vasárnap játszik hazai környezetben. A dél-tiroli klub újonc az EBEL-ben, ennek ellenére hosszú időn keresztül vezette a tabellát, majd később is végig az élcsoporthoz tartozott.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a fehérvári az egyetlen klub, amely az EBEL-ben a felnőtt-, a junior- és az ifjúsági csapattal is be tudott kerülni a rájátszásba. A vezetőség reményét fejezte ki, hogy októberre sikerül átadni a meglévő csarnok melletti új, sátras edzőpályát. Erre minden anyagi fedezet rendelkezésre áll.

A negyeddöntő menetrendje

1. mérkőzés: március 7., péntek, 19.45: HC Bozen-Sapa Fehérvár AV19

2. mérkőzés: március 9., vasárnap, 17.30: Fehérvár-Bozen

3. mérkőzés: március 11., kedd 19.45: Bozen-Fehérvár

4. mérkőzés: március 14., péntek, 19.15: Fehérvár-Bozen

Ha szükséges:

5. mérkőzés: március 16., vasárnap, 17.30: Bozen-Fehérvár

6. mérkőzés: március 18., kedd, 19.15: Fehérvár-Bozen

7. mérkőzés: március 21., péntek, 19.15: Bozen-Fehérvár