Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jegeskádat is hoznak a kanadaiak

2014.03.13. 13:37

A címvédő kanadaiak - akik 22 játékossal és 17 fős stábbal érkeznek - speciális jegeskádat, nagyképernyős televíziókat is hoznak magukkal a március 23-án kezdődő budapesti női U18-as jégkorong-világbajnokságra. Gömöri Csaba szövetségi kapitány csütörtökön a sajtó számára rendezett háttérbeszélgetésen elmondta: a kanadaiak szinte már túlzásokba esnek, hiszen egyrészt maguknak kérik a káposztásmegyeri Jégpalota legnagyobb öltözőjét - ez a hazaiaknak járna -, ráadásul szinte minden hokisuknak külön edzője lesz.

"A regenerálódás felgyorsítására, illetve a kisebb sérülések kezelésére Calgaryból hozatnak jegeskádat. Még az öltözői televíziójuk is a sajátjuk lesz" - tette hozzá Gömöri, megjegyezve, hogy a világelitbe 2012-ben feljutott és tavaly ott a hatodik helyezéssel bennmaradt együttesét hétfős szakmai brigád segíti.

A magyarok a csoportkörben először március 23-án, 14.30-kor a svédekkel, másnap 18.30-kor az aranyéremre is esélyesnek tartott amerikaiakkal, március 26-án, ugyancsak 18.30-kor pedig az oroszokkal találkoznak. A másik ágon Kanada, Csehország, Finnország és Japán szerepel. Gömöri Csaba leginkább az oroszokat tartja legyőzhetőnek, de mint megjegyezte, a svédekkel is játszottak már szoros, hosszabbításos vereséggel zárult mérkőzést.

A két csoport első helyezettje bejut az elődöntőbe, a másodikak és a harmadikok keresztbe játszanak egymással a négy közé kerülésért. A két negyedik helyezett két győzelemig tartó párharcot vív a bennmaradásért. A torna március 30-ig tart.

Buzás Norbert, a kapitány segítője elárulta, hogy a játékosok felkészülését pszichológusok segítik, akik egy speciális, 40 oldalas kiadványt is összeállítottak a vb előtt, amelyből a hokisok hasznos ismeretekre tehetnek szert.

Kolbenheyer Zsuzsanna, a nemzetközi szövetség legfőbb vezető testületének, a tanácsnak a magyar tagja emlékeztetett rá: Magyarország még soha nem rendezett elitkategóriájú vb-t, ez lesz az első a nőket és a férfiakat, illetve bármelyek korosztályt beleértve.

A sajtóbeszélgetésen öt játékos - Németh Anikó és Németh Bernadett, valamint Tóth Enikő, Krivi Kriszti és Dabasi Réka vett részt. Kiderült: a válogatottak közül többen magántanulók, azokat pedig, akik iskolába járnak, nagy mértékben támogatják a tanáraik. A vb-re a belépés ingyenes. Eddig már több iskola, illetve osztály jelezte, hogy nagy létszámban látogat majd ki a magyar érdekeltségű mérkőzésekre.