Kikapott, kiesett a Fehérvár az EBEL-ből

2014.03.14. 22:02

Negyedszer is kikapott az olasz HC Bozentől a negyeddöntőben, búcsúzott a Sapa Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligától (EBEL),  a továbbjutást eldöntő gól 2 perc 53 másodperccel a vége előtt született, írja az MTI.

Az első három meccsen a dél-tiroli csapat győzött, először hosszabbításban, majd kétszer simábban. Ezúttal nem Hetényi, hanem Bálizs védett, aki az első harmadban remekelt, akárcsak a túloldalon Hübl.

A második harmad elején emberelőnyhöz jutott a Bozen, egy távoli lövésnél Santorelli korcsolyájáról pattant a korong a kapuba. Mivel nem volt szándékos rúgómozdulat, a találat érvényes volt. Másfél perc múlva ismét kihagyott a fehérvári védelem, a Bálizsról kipattanó korongot az őrizetlenül hagyott Gander vágta be.

Nem zuhant össze a két bekapott góltól a magyar együttes, Sarauer - ugyancsak egy kipattanó utáb - közelről nem hibázott. Videóbírói bizonyíték kellett ahhoz, hogy a gólt megadják.

A szépítés ellenére sok volt a hiba ebben a szakaszban a Volán játékában, így csak Bálizs bravúrjainak köszönhetően nem nőtt a különbség, egyszer pedig a kapuvason csattant a korong.

A 46. percben aztán mégis betaláltak az olaszok, aztán egy lopott korongot Németh Attila lőtt a bal felső sarokba. A fiatal csatár volt a fehérvári csapat első nem légiós gólszerzője a playoffban.

Az egyenlítés Benk góljával jött össze, miközben egymást követték a Volán-helyzetek. A bolzanói edzőnek még időt is kellett kérnie, akkora volt a zavar a vendégcsapat játékában. Ahogy azonban kikerültek a hullámvölgyből az olaszok, egy újabb védelmi hibát kihasználva Egger bombázott a jobb felső sarokba, eldöntve ezzel a meccset és a továbbjutást is.

Negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Sapa Fehérvár AV19-HC Bozen (olasz) 3-4 (0-0, 1-2, 2-2)
gól: Sarauer (27.), Németh (52.), Benk (55.), illetve Santorelli (23.), Gander (24.), Nicoletti (46.), Egger (58.)
    A párharcot 4-0-s összesítéssel a bolzanói csapat nyerte.