Junior EBEL-t nyert a Fehérvár

2014.03.24. 09:50

Nagyszerűen szerepelt az Erste Bank Junior League-ben az ifjabb Ocskay Gábor Akadémia csapata, amely az először rendezett U18-as bajnokságot megnyerte. Négyesdöntőbe ráadásul két magyar csapat jutott, a MAC Budapest a második helyet szerezte meg.

A fehérváriak pénteken a MAC-ot győzték le, majd szombaton a szlovén Olimpija Ljubljanát 4-1-re. Vasárnap jött a mindent eldöntő meccs, amelyen az osztrák LA Stars volt az ellenfél. A magyar csapat az első harmadban gyakorlatilag eldöntötte a meccsen, ekkor már 3-0 volt ide, a vége pedig 7-2-es kiütés. Később a MAC is gólparádét rendezett, 10-1-re mosta le az Olimpiját.

Kóger István és Énekes Lajos csapatát a következők alkották: Kornakker Dániel, László Arnold, Gadácsi János, Plesz Bendegúz, Pál Zalán, Kelemen Kristóf, Láday Tamás, Szaller Márk, Szakácsi Ákos, Takács Bence, Járossy Ádám, Antal Arnold, Baranyai Balázs, Mányok Ádám Szabó Bence, Toldy Soma, Fürst Tamás, Erdély Botond, Balogh Bence, Szász Norbert, Prácser Ádám, Szabó Pál Krisztián, Erdély Csanád, Vizi Dániel, Vokla Roland, Imre Patrik, Bolla Bence, Négyesi Armand, Szit Donát, Kovács Olivér, Jancsó Dávid, Kiss Patrik, Erdei Zoltán, Tóth Renátó, Rajz Áron, Szabó Márk.

Nemcsak a fehérvári 18 évesek, hanem a 20 évesek is döntőt játszanak, EBYSL két nyert meccsig tartó döntőjében a az Akadémia szintén az Olimpija Ljubljanával játszott a hétvégén. A Fehérvár hiába vezetett 2-0-ra, majd 3-2-re is, végül a szlovénok 4-3-ra nyerte. Ennek a párharcnak a második meccsét Kedden játsszák Lubljanában.