Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Debrecennek elsőosztályú hokicsapata lesz

2014.03.25. 16:43

A következő idényben a Mol Ligában indul és öt év múlva szeretne éremért játszani a debreceni jégkorongcsapat - hangzott el a klub keddi sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos polgármester kiemelte: közel 100 millió forintba kerül, hogy a Debreceni Hoki Klub (DHK) szerepelhessen a magyar-román-szlovák sorozatban, és ezt 30 millió forinttal, valamint a DHK-nak adott kedvezményes jégidővel támogatja a város.

Elhangzott az is, hogy az orosz Vlagyimir Scseglov vezetőedző irányította csapat a hazai mérkőzéseit a 800 férőhelyes helyi csarnokban rendezi, amely mellett májusban átadják az új edzőpályát is.

"Szeretném, ha a város lakói 5-10 év múlva egy nagyobb jégpályát követelnének, mint történt ez a labdarúgók esetében - tette hozzá Kósa Lajos. - Nem akarunk pofozógépek lenni. Jó lenne, ha öt év múlva éremesélyes csapatunk lenne."

Az edző megjegyezte: Oroszországból terveznek erősítést, és olyan játékosokat kívánnak igazolni, akik minden téren jó példával járnak elő.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség (MJSZ) főtitkára hangsúlyozta: fontos, hogy a megyeszékhelynek lesz ismét élvonalbeli csapata, és az MJSZ minden szakmai támogatást megad a hajdúsági egyesületnek.

A debreceniek az 1992/93-as és az 1993/94-es idényben már játszottak az élvonalban. A mostani szezonban nem indítottak felnőtt csapatot egyetlen bajnokságban sem, a juniorok a szlovák bajnokságban szerepeltek.