Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Jégkorong divízió I-es vb: bent kell maradni

2014.04.09. 14:49 Módosítva: 2014.04.09. 14:51

Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint az egyetlen konkrét kitűzött cél a divízió I/A osztályos világbajnokságon, hogy a magyar jégkorong-válogatott kiharcolja a bennmaradást, írja az MTI. A kanadai szakember ugyanakkor elmondta: a dél-koreai vb-n a csapat bármit el tud érni, a feljutás sem elképzelhetetlen.   

A keretszűkítés csütörtök este lesz, és az osztrákok elleni szombati (16.00), valamint a szlovénok elleni vasárnapi (18.00), budapesti felkészülési mérkőzésen 95 százalékban azok kapnak lehetőséget, akik hétfőn elutaznak majd a Szöul melletti Gojangba. A tengerentúlon játszó Nagy Gergő (Quad City Mallards) vb-játéka klubjának rájátszásbeli szereplésétől függ.

"Erősebbek leszünk, mint tavaly, de az ellenfelek is erősödtek. Ausztria és Szlovénia az élvonalból esett ki, és most februárban még az olimpián is játszott" - mondta Chernomaz. Hozzátette: a bennmaradás a cél, de minden meccsnek úgy vágnak neki, hogy szeretnék megnyerni.

A vb április 20-án kezdődik, az ellenfelek sorrendben: Koreai Köztársaság, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán. Az első két helyezett jut fel a 2015-ös elit vb-re, az utolsó pedig jövőre a divízió I/B-ben szerepel.

Kovács Csaba, a magyar szövetség alelnöke jelezte: személy szerint elégedett lenne azzal, ha a válogatott a harmadik vagy a negyedik helyre befutna, minden ennél jobb szereplés már feljutást jelent. "Ez egy erős csoport, amelyben bárkitől ki lehet kapni, és bárkit le lehet győzni" - mondta.

A hátvéd Tokaji Viktor kiemelte: nagyon összerázódott a mezőny, és egyre kisebb különbségek döntenek, így aztán csak akkor van esély helytállni, ha minden percben, minden cserében odafigyelnek, és hiba nélkül játszanak.
    A felnőtt keret:
    kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár AV 19), Sevela Péter (Dab.Docler)
    hátvédek: Gőz Balázs (Morzina-Avoriaz), Gröschl Tamás (Dab.Docler), Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV 19), Hüffner Adrián (Dab.Docler), Kiss Dániel (Sapa Fehérvár AV 19), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Szirányi Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19), Varga Arnold (Sapa Fehérvár AV 19), Vas Márton (Löwen Franfurt)
    csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Bartalis István (Troja Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV 19), Hári János (HIFK Helsinki), Kóger Dániel (Elmira Jackals), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV 19), Mihály Árpád (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Quad City Mallards), Nagy Krisztián (El Paso Rhinos), Nemes Benjamin (Sapa Fehérvár AV 19), Németh Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Sárpátki Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Sebők Balázs (Kärpät Oulu), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (HC Rouen)